Yeni eğitim

Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması -Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Aktaş: Dünya ülkeleriyle rekabet etmek için gerekli değişim ve dönüşümü gerçekleştirmek gerekiyor, bu değişim önce eğitim alanında olmalıdır


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, dünya ülkeleriyle rekabet etmek için gerekli değişim ve dönüşümü gerçekleştirmek gerektiğini, bu değişimin de öncelikle eğitim alanında yapılması gerektiğini bildirdi.
     Aktaş, 2012-2013 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, yeni eğitim öğretim yılının öğrenciler ve öğretmenler başta olmak üzere bütün eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi.
     Yeni bir eğitim-öğretim yılının heyecanının hep birlikte yaşandığını belirten Aktaş, uzun bir tatil döneminden sonra tekrar bir araya gelerek geleceği inşa etmeye devam edeceklerini kaydetti.
     Dünya ülkeleriyle rekabet etmek için mutlaka gerekli değişim ve dönüşümü gerçekleştirmek gerektiğini, bu değişimin de öncelikle eğitim alanında yapılması gerektiğini vurgulayan Aktaş, şunları kaydetti:
     Günümüz dünyası, çok hızlı bir değişim ve dönüşümün olduğu, bilginin üretilmesi, kullanılması ve aktarılmasına yönelik her alanda değişmelerin yaşandığı bir dönem içerisindedir. Bu dönemin özelliği, sosyal hayatımızdaki genel değişmelere temel olan eğitim alanında da birçok değişmeleri zorunlu hale getirmesidir. Çünkü, bilgi toplumuna ulaşmadaki süreçte bilgi tabanlı değişim hareketleri bireylerin eğitimden beklentilerini de değiştirmiştir. Bu yönüyle bilgi toplumu ve küreselleşme sürecinde değişen değerler ve yeni eğitim politikaları bu çalışmanın temel konusunu oluşturmaktadır.
     Aktaş, eğitim camiası olarak birlikte hareket edilmesi halinde başarının her zaman geleceğini de belirtti.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER