Yeni eğitim

Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması -Eğitim öğretim döneminin başlaması nedeniyle Dinarda tören düzenlendi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Dinar ilçesinde, yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle tören düzenlendi.
     Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan törene, Dinar Kaymakamı Avni Kula, Başsavcı Müslüm Arslan, Belediye Başkanı Saffet Acar, Milli Eğitim İlçe Müdürü Hasan Tahtaoğlu, şube müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
     Fatih Ortaokulunda devam eden törende, okulda yeni yaptırılan Atatürk büstünün açılışı gerçekleştirilirken, öğrenciler şiir okudu, folklor gösterisi sundu, sekizinci sınıf öğrencileri ilkokula yeni başlayan öğrencilere hoşgeldin çiçeği verdi.
     Milli Eğitim İlçe Müdürü Hasan Tahtaoğlu konuşmasında, çocukların okullarda, kardeşliği, yardımlaşmayı, demokrasiyi, her şeyden önemlisi hayatı öğrendiklerini belirterek, yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere başarılar diledi.
     Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar ise yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla ilgili yayımladığı mesajda, yeni sistemle eğitim öğretim programına başlamanın heyecanını yaşadıklarını belirtti.
     Acar, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Çocuklar bizim geleceğimizdir, geleceğimizi çağdaş ve modern bir teknolojik sistemle hazırlamak başta öğretmenlerimizin ve biz velilerin en önemli görevidir. Temeli saygı, hedefi ve gayreti azim olan eğitim sürecinin sonu daima başarı olur. Vahiy olarak ilk inen ayet oku ve büyük önder Atatürkün Hayatta en hakiki mürşit ilimdir sözünü idrak ederek, okul dışında da çocuklarımızın öğretmenleri biz olmalıyız.
    
     Muhabir: Eser Devran Çekinir / Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER