Yeni eğitim

Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması -Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Çolak: Bakanlık bir taraftan yeniden yapılandırmasını sürdürürken, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkması ile birlikte ciddi bir yük altına


RİZE (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet Çolak, bakanlığın bir taraftan yeniden yapılandırmasını sürdürürken, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkması ile birlikte ciddi bir yük altına girdiğini söyledi.
     Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Rizede, TOBB İlköğretim Okulunda düzenlenen törene, Çolakın yanı sıra Vali Nurullah Çakır, Garnizon Komutanı Albay İsmet Cansaran, Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Karavin, İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, öğretmenler, öğrenciler ile veliler katıldı.
     Vali Çakır, burada yaptığı konuşmada, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün şehirdeki eğitim faaliyetleri adına önemli çalışmalar başlattığını belirterek, geçen hafta yapılan 1. Rize Eğitim Şurasının ilin eğitimine büyük katkılar yapacağını düşündüğünü söyledi.
     Eğitim camiasının 5 bine yakın personel ile 64 bin öğrenciye hizmet vereceğini ifade eden Vali Çakır, Tüm kesimler ile geleceğimiz olan öğrencilerimize bağrımızı açtık. Tüm imkanlarımız onlarla beraber olacak. Her geçen yıl güçlenen sistemimizin yeni başarılar getireceğine inanıyorum dedi.
     Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Çolak ise eğitim işinin çıktısının çocuklar olduğunu vurgulayarak, Bu çıktıyı biçimlendiren de öğretmenlerimizdir. Rize birden fazla Başbakan çıkarmış bir il olarak, inanıyorum ki bir çok Başbakan burada bekliyordur. Bu cevherleri keşfedecek öğretmenlerimize bu yolda başarılar diliyorum diye konuştu.
     Çolak, Milli Eğitim Bakanlığı için zor bir sene olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:
     Bakanlık bir taraftan yeniden yapılandırmasını sürdürürken, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkması ile birlikte ciddi bir yük altına girdi. Yaz boyu üst düzey yöneticilerin hiçbiri izin kullanmadı. Öğretmenlerimizin eve gitmediği geceler oldu. Bugün okulların açılmasına şahadet ediyoruz. Bu bölgenin evladı ve burada çalışmış biri olarak çocuklarımız için ne gerekiyorsa yapacağız. Her konuda destek olmaya çalışacağız.
     Milli Eğitim Müdürü Yıldırım ise kentte 64 bin 728 öğrencinin ders başı yaptığını, 3 bin 728 öğretmen ile Rizenin eğitimine hizmet edeceklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Fikret Delal / Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Murat Kaban

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER