Yeni eğitim

Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması -Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Açıkgöz: -Eğitimde şu anda yapılan çalışmalar, reformlar bizi ürkütmemeli. Bütün dünyaya baktığımız zaman gelişmiş ülkeler eğ


SİVAS (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ömer Açıkgöz, Eğitimde şu anda yapılan çalışmalar, reformlar bizi ürkütmemeli. Bütün dünyaya baktığımız zaman gelişmiş ülkeler eğitimlerinde reform yaparlar dedi.
     Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Sivas Kızılırmak İlköğretim Okulunda düzenlenen törene katılan Açıkgöz, programda yaptığı konuşmada, 2012-2013 eğitim-öğretim yılının başarı getirmesini temenni etti.
     Türk milletinin fedakar olduğunu ifade eden Açıkgöz, öğrencilere dağıtılan ders kitaplarının, milletin vergileriyle alındığını belirtti. Açıkgöz, uygulamaya konulan Fatih Projesi kapsamında da dersliklerin akıllı tahtalarla donatıldığını, öğrencilere tablet bilgisayarlar dağıtıldığını ifade etti.
     Eğitimin esasında, daha çok demokratikleşme, daha çok katılımcılık ve çoğulculuk yer aldığını belirten Açıkgöz, Eğitimde şu anda yapılan çalışmalar, reformlar bizi ürkütmemeli. Bütün dünyaya baktığımız zaman gelişmiş ülkeler eğitimlerinde reform yaparlar. Sistem sürekli değişmektedir diye endişe duyan insanlarımız var, bu doğal bir şeydir diye konuştu.
     Eğitimin doğru yapılmasının ve doğru algılanmasının önemli olduğunu vurgulayan Açıkgöz, Bu anlamda toplumumuzun, öğretmenlerimizin, okul yöneticilerimizin Milli Eğitim camiamıza güvenmesini istiyoruz. Bu camia ilk defa eğitim yapmamaktadır, hepimiz bu eğitimden geçtik, bu nedenle öz güvenimizi yitirmemeliyiz dedi.
     Öğrencilerin uluslararası rekabet gücünün de artırılması gerektiğini dile getiren Açıkgöz, başarının daha da yukarı çıkarılması için eğitimde atılımların ve değişimlerin yapılması gerektiğini söyledi.
     Sivas Valisi Zübeyir Kemelek ise eğitimde en önemli unsur olan öğretmenlerin önemine değindi. Sivasta eğitimle ilgili yapılan hizmetlerin artırıldığını belirten Kemelek, okul yönetimi ve veliler arasındaki işbirliğinin de önemine dikkati çekerek, başarının bu işbirliğiyle ortaya çıkacağını ifade etti.
     Öğrencilerden kendilerine ve ailelerine karşı sorumlu olmalarını isteyen Kemelek, yeni eğitim-öğretim yılının başarılı geçmesini diledi.
     Konuşmaların ardından Açıkgöz, Kemelek, Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ve diğer protokol üyeleri derslikleri gezdi. Basın mensuplarının, okullarda devam eden tadilat çalışmalarıyla ilgili sorusu üzerine Kemelek, tadilatların eğitimi engelleyecek boyutta olmadığını ifade etti. 240 derslikte çalışmaların devam ettiğini belirten Kemelek, Sivasın genel olarak bu konuda bir sorunu yok dedi.
     Sivas genelinde 732 okulda 133 bin 852 öğrenci ve 8 bin 78 öğretmenin dersbaşı yaptığı bildirildi.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER