Yeni eğitim

Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması


BAYBURT (A.A) - Bayburtta 2012-2013 eğitim-öğretim yılı, düzenlenen törenle başladı.
     Atatürk Anıtına çelenklerin konması, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törene, Mahmut Kemal Yanbey İlkokulunda devam edildi.
     Törene, Vali Hasan İpek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Zeki Karataş, Milli Eğitim Bakanlığı Başmüfettişi İsmail Demir ve Müfettiş Adem Gül, Bakanlık Fatih Eğitim Projesi Grup Başkanı Oğuz Temizhan, İl Genel Meclis Başkanı Raci Bayrak, Emniyet Müdürü Mesut İnce, Polis Meslek Yüksek Okul Müdürü Abdullah Şahin, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
     Bir öğrencinin Vali İpeke çiçek sunmasıyla başlayan törende, 8. sınıf öğrencileri okula yeni başlayan öğrencilere çiçek vererek hoş geldin dedi.
     Vali İpek, 1984 yılından beri yöneticilik yaptığını belirterek, Bu uzun süreç içerisinde eğitimde bu kadar reformun aynı anda yapıldığı bir yıl görmedim dedi.
     Türkiyenin eğitim alanında lider olabilmesine yönelik 4+4+4 eğitim sistemiyle İlköğretim Haftasının başladığını ifade eden Vali İpek, Basında olumlu olumsuz birçok yazı var ama ben o yazılanların çok üzerinde bir değişim olduğunu kesinlikle söylemek istiyorum. Bugüne kadar ciddi problemlerimiz vardı, neydi- İşte kızlar okula gitmiyor, niye gitmiyor- İşte bu sebepten gitmiyor. Bu sistemle çocuklarımızın istedikleri okullarda okuma şansı olacak. Bu 4+4+4 sisteminin asıl önemi burada yani herkes, Türkiye Cumhuriyetinin milli eğitim sistemi içerisinde kendine fırsat bulabilecek diye konuştu.
     Milli Eğitim Müdürü Doğan ise il genelinde birleştirilmiş sınıf dahil 69 ilkokul, 6 ortaokul, 4 İmam Hatip Ortaokulu, aynı binada ilkokul ve ortaokul olan 44 okul, 13 lise, 6 anaokulu, 3 Halk Eğitim Merkezi, 1 Rehberlik Araştırma Merkezi, 1 Bilim Sanat Merkez, 1 Eğitim Uygulama Okulu, 4 diğer kurum olarak 152 okul ve kurumları bulunduğunu belirterek, Bu okul ve kurumlarımızda bin 100 öğretmenimiz görev yapmakta ve 16 bin öğrencimiz eğitim ve öğretim görmektedir dedi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Asena Akçay

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER