Yeni eğitim

Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması -Suşehri İmam Hatip Lisesi Müdürü Yayla: -Yeni sistemle ortaöğretim bölümümüz tekrar açıldı. Öğretmen arkadaşlarımla çok mutluyuz


SİVAS (A.A) - Suşehri İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Yayla, Yeni sistemle ortaöğretim bölümümüz tekrar açıldı. Öğretmen arkadaşlarımla çok mutluyuz dedi.
     Yayla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 yıllık zorunlu eğitimin başlamasıyla İmam Hatip Liselerinin kapanan ortaokul kısmının, 15 yıl sonra tekrar açılmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
     Ortaokul kısmına 102, lise kısmına ise 140 öğrencinin kayıt yaptırdığını belirten Yayla, Anadolu İmam Hatip Lisesi bölümüne ise 30 öğrencimiz kayıt oldu. Şu anda okulumuzda boş sınıfımız kalmadı diye konuştu.
     Yayla, şunları söyledi:
     15 yıldır ortaöğretime öğrenci alamıyorduk. Okulumuzun kapanmaması için köyleri, ilçe merkezindeki evleri tek tek dolaşarak velileri ikna yoluyla öğrenci alıyorduk. Tek amacımız okulumuzun açık olmasıydı. Çok şükür 15 yıldır bunu başardık. Ama yeni sistemle ortaöğretim bölümümüz tekrar açıldı. Öğretmen arkadaşlarımla çok mutluyuz. Mutluluğumuz kelimelerle anlatılacak gibi değil. Çünkü 15 yıl önce mevcudumuz 500 kişiydi, 15 yıl sonra bu mevcudumuzu tekrar yakaladık.
     Öğretmen sayılarının yeterli olduğunu belirten Yayla, Okulumuzun fiziki şartlarının iyileştirilmesi gerekiyor. Ortaokulumuz yeterli değil. Yeni bir bina yapılması şart. Çünkü beklentilerimizin üzerinde yeni kayıt oldu. Okulumuzda Fatih Projesi kapsamında akıllı tahtalarda eğitim veriyoruz dedi.
     Kız öğrenciler için yurt sıkıntısı yaşadıklarını ifade eden Yayla, Erkek öğrencilerimizi ilçedeki resmi yurtlara ücretsiz yerleştiriyoruz. Ama kız öğrenci yurdunda sıkıntı yaşıyoruz. Yeteri derecede kız öğrenci yurdu yoktur. Kız öğrencilerimiz için acil yurt lazım diye konuştu.
     Yayla, şunları kaydetti:
     8 yıllık zorunlu eğitimle yurt genelinde birçok imam hatip okulumuz öğrenci yetersizliğinden kapandı. Ama bu yeni sistemle bu okullarımız da açılmıştır. Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz başarılı olmaları durumda her alanda üniversite eğitimlerine devam edecektir. Tüm öğrencilerimize yeni eğitim döneminde başarılar diliyorum.
    
     Muhabir: Faruk Kara
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER