Yeni eğitim

Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması


KASTAMONU (A.A) - Tosya ilçesinde 2012-2013 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.
     Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene, Kaymakam Mehmet Türköz, Belediye Başkanı Kazım Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz, protokol üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
     Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından tören, Yavuz Selim İlkokulunda devam etti.
     Kaymakam Türköz, törende yaptığı konuşmada, İlköğretim haftasının çağdaş eğitimin gerçeklerinin konuşulduğu, ilköğretimin, okuma yazmanın öneminin, kişiye ve topluma sağladığı yararlarının anlatıldığı bir hafta olduğunu söyledi.
     Atatürkün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkabilmenin Türk milletinin özlemi olduğunu belirten Türköz, şöyle konuştu:
     Bu özlemi gerçekleştirmede en büyük önderimiz ise bilgi olmalıdır. Bu bilgileri kullanan öğrenciler bilimi ve teknolojiyi kabul etmiş, edindiği bilgileri, yaşamda karşılaştığı problemleri çözmede kullanabilen insanlar olmalıdır. Eğitim kurumları arasında önemli bir yere sahip olan okullarımız, bu bilgilerin temelinin atıldığı bir kurumdur. Okul, yöneticisi, öğretmeni, öğrencisi, velisi ve tüm çalışanları ile sıcak bir yuvadır. Bu yuva gelecekteki yaşamınızın ve mutluluğunuzun hazırlayıcısıdır. Bu nedenle okullarımıza herkesin sahip çıkması gerekiyor.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz da ilçede yeni eğitim öğretim yılında 530 öğretmen ve personel ile 7 bin 194 öğrencinin eğitim alacağını kaydetti.
     Konuşmaların ardından, halk oyunları gösterileri sunuldu ve şiirler okundu.
     Tören, Yavuz Selim İlkokuluna yeni başlayan öğrencilerin, Kaymakam Türköz ve protokol üyelerine çiçek takdim etmesiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Mehmet Ulusoylar / Sinan Özmüş
     Yayıncı: Berin Alpaslan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER