Yeni Kordonda çalışmalar sürüyor

Yeni Kordonda çalışmalar sürüyor


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Belediyesinin Yeni Kordonda başlattığı çalışmaların devam ettiğini bildirildi.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, belediyenin, bir boğaz ve deniz kenti olan Çanakkalenin sahillerini olabildiğince estetik ve modern bir şekilde düzenleyerek, kentlilerin kullanımına sunabilmek amacıyla gerçekleştirdiği düzenlenme çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.
     Yeni Kordonun, büyüyen ve gelişen kentin ihtiyaçları doğrultusunda, mevcut kordona alternatif olarak tasarlandığı ifade edilen açıklamada, kentin gözde dinlence ve eğlence alanlarından olan kordonda, düzenleme çalışmalarının aralıksız devam ettiği vurgulandı. Açıklamada, şöyle denildi.
     Yeni Kordon Düzenleme Projesi 1. etap çalışmaları kapsamında daha önce yağmur suyu ve kanalizasyon hatları revize edilerek altyapısı yenilenen İğdelik Sokakta, üstyapı çalışmaları gerçekleştiriliyor. Üstyapı çalışmaları kapsamında istinat duvarının yeri değiştirildi, yürüyüş bandı genişletme çalışmaları ise devam ediyor. Sadece yaya trafiğine açık olarak tasarlanan, uzunluğu 685 metre, toplam proje alanı 10 bin 407 metrekare olan projenin ilk etabını oluşturan Dabakoğlu Tesislerinin doğusundan, halen restoran olarak kullanılan eski salhanenin bulunduğu yere kadar ki alanda gerçekleştirilecek çalışmalarla, 2 adet meydan, çocuk oyun alanları, açık hava spor alanları, görme engelliler için yürüyüş aksı, tuvalet, duş, soyunma kabinleri, bisiklet yolu ve plaj voleybolu sahası Yeni Kordona kazandırılacak.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Yeni Kordonda çalışmalar sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER