Yenikarahisar beldesi, Ulaşa bağlı mahalle olacak

Yenikarahisar beldesi, Ulaşa bağlı mahalle olacak


SİVAS (A.A) - Yenikarahisar beldesinin, Ulaş ilçesine bağlı mahalle olmasına karar verildiği bildirildi.
     Ulaş ilçesine 8 kilometre uzaklıktaki Yenikarahisar beldesinin, 2011 yılı adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre nüfusu 2 binin altında kaldığı için, 6 Aralık 2012 tarihli ve 28489 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6360 sayılı kanun gereğince, Ulaş ilçesine bağlı mahalle olmasına karar verildiği belirtildi.
     Yenikarahisar Belediye Meclisinin, 5393 sayılı Belediye Kanununun birleşme ve katılma başlıklı 8inci maddesine göre, beldenin Ulaşa bağlı mahalle olmasını kararlaştırdığı kaydedildi.
     Beldenin belediye başkanı Ahmet Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldede vatandaşlarla toplantı yaptıklarını belirterek, vatandaşların görüşü doğrultusunda böyle bir karar aldıklarını söyledi.
     Hizmetlerin devamı doğrultusunda en isabetli kararı aldıklarını belirten Çetin, Oy birliğiyle almış olduğumuz olumlu kararı, Ulaş Belediye Başkanı İsmail Koçaka ilettik. Ulaş Belediye Meclis Toplantısında da olumlu karar çıktı, birleşme kabul edildi. Beldemize ve ilçemize hayırlı olur inşallah dedi.
     Ulaş Belediye Başkanı İsmail Koçak ise ilçe merkezlerine uzaklığı 10 kilometre olan beldelerin ve 5 kilometre olan köylerin mahalle olabileceğini söyledi. Bu konumdaki belde ve köyleri, başvurmaları halinde belediye olarak kabul edeceklerini kaydeden Koçak, Yenikarahisar Belediye Meclisinin aldığı kararın da Belediye Başkanı Ahmet Çetin tarafından kendilerine iletildiğini bildirdi.
     Bu kararı belediye olarak olumlu karşıladıklarını ifade eden Koçak, Ulaş Belediye Meclisi Toplantısında CHPli 5 meclis üyesinin reddine rağmen MHP ve AK Parti meclis üyelerinin ittifakıyla Yenikarahisarın mahalle olarak Ulaşa bağlanmasına karar verdiklerini söyledi.
     Koçak, ilçenin nüfusunun artacağını, böylelikle mahalle olan yerleşim yerlerine daha iyi hizmet gideceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Çetin Karaçoban
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Yenikarahisar beldesi, Ulaşa bağlı mahalle olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER