Yenişehirde sağanak tarım alanlarını vurdu

Yenişehirde sağanak tarım alanlarını vurdu -Orhaniye, Osmaniye ve Söylemiş köylerindeki yaklaşık 10 bin dönüm ekili arazi sular altında kaldı


BURSA (A.A) - Yenişehirde etkili olan sağanak nedeniylen Orhaniye, Osmaniye ve Söylemiş köylerindeki yaklaşık 10 bin dönüm ekili arazi sular altında kaldı.
     Yenişehir Kaymakam Vekili Nurettin Kakillioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinin bölgede inceleme başlattığını söyledi.
     Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş ise bölgede kısa süre önce etkili olan dolu felaketinin ardından, şimdi de sel felaketinin yaşandığını belirtti.
     Arazilerde bezelye, fasulye, ayçiçeği, buğday, arpa, biber, mısır ve pancar ekili olduğunu dile getiren Aktaş, Sel felaketinin ardından arazilerden hiçbir ürün alınamaz. Su motorları ve su boruları da kullanılamayacak durumda. Çiftçimize geçmiş olsun. Şu an itibarıyla Orhaniye, Osmaniye ve Söylemiş köylerinde hasar büyük. Arazilerde selden dolayı batak oluşacak. Bu yıl bir daha ürün elde edilemez. Yetkililerin çiftçimize yardım etmesini bekliyoruz dedi.
     Bu arada, sel nedeniyle İnegöl-Yenişehir karayolunda da ulaşım güçlükle sağlandı.
    
     Muhabir: Harun Sak / Umut Özgan
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Yenişehirde sağanak tarım alanlarını vurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER