Yenişehirde tarım yapacaklar

Yenişehirde tarım yapacaklar -AB projesi kapsamında Yenişehire gelen 24 yabancı genç tarım yapacak


BURSA (A.A) - Yenişehir Ziraat Odasının gerçekleştirdiği Gençlerin Elinden Organik Tarım AB Projesi kapsamında Litvanya, Mısır, Azerbaycan ve Ukraynadan gelen 24 yabancı genç, 10 gün süreyle Yenişehirde Türk tarımı ile ilgili çalışmalarda bulunacak.
     Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençköy Derneği ile ortak yaptıkları proje kapsamında Türk tarımını tanıtmayı hedeflediklerini belirterek, şunları söyledi:
     Tarımla ilgili neler yapabiliriz düşüncesi ile Gençköy Derneği ile bir çalışma yapmak istedik. Gençlerin elinde organik tarım isimli projemiz hazırlayıp Ulusal Ajansa sunduk ve projemiz onaylandı. Projemiz başladı ve 10 gün süre ile devam edecek. Proje kapsamında ilçemizçe gelen konuklar 10 gün süre ile ilçemizde kalıp Türk tarımı ile ilgili bilgi sahibi olacaklar. Arazide çalışmalara katılacaklar ve bizimle birlikte çiftçilik yapacaklar. Projemiz sayesinde hem Türk tarımını hem de Türk misafirperverliğini tüm dünyaya göstereceğiz.
     Gençköy Derneği Başkanı Dilek Bora da son dönemde Yenişehirde 4 AB projesi gerçekleştirildiğini belirterek, Bursanın en çok AB projesi yapan ilçesi olduklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Harun Sak/ Metin Aktaş
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Yenişehirde tarım yapacaklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER