Yerlatı su kuyularına sayaç taktırma zorunluluğu

Yerlatı su kuyularına sayaç taktırma zorunluluğu -DSİ 3. Bölge Müdürü Şenöz: 25 Şubata kadar kuyularına su sayacı taktırmayanların belgeleri iptal edilecek


BİLECİK (A.A) - DSİ 3. Bölge Müdürü Erol Şenöz, 25 Şubata kadar kuyularına su sayacı taktırmayanların belgelerinin iptal edileceğini bildirdi.
     Şenöz, yaptığı yazılı açıklamada, yeraltı suları kanununda yapılan düzenlemeye göre, yeraltı suyu kullanmak için sondaj kuyusu açtıran kuyu sahiplerinin su kuyularına sayaç taktırmaları gerektiğini kaydetti.
     Yeraltı sularının kontrollü kullanılması ve sürdürülebilir şekilde yönetilmesi amacıyla açılmış ve açılacak olan tüm sondaj kuyularına su sayacı takılması zorunluluğunun getirildiğini belirten Şenöz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Yeraltı suyu kullanan kuyu sahiplerinin mağdur olmaması için belirlenen süre içinde su sayaçlarını taktırmaları gerekir. DSİ 3. Bölge Müdürlüğü sınırlarında bulunan Eskişehir, Kütahya, Bilecik ve Sakarya illerinde daha önce açılmış ve ölçüm sistemi takılmadan yeraltı suyu kullanma belgesi almış olan kuyu sahiplerinin, 25 Şubata kadar kuyularına su sayacı taktırmaları gerekmektedir. Bu tarihe kadar su sayacı taktırmayanların belgeleri iptal edilecek ve kuyuları müdürlüğümüz kapatmak zorunda kalacaktır. Kapatma masrafları da sondaj kuyusu sahibinden tahsil edilecektir.
     Şenöz, kuyu sahiplerinin sondaj kuyularına ait yeraltı suyu kullanma belgeleriyle birlikte, kısa sürede Eskişehir DSİ 3. Bölge Müdürlüğüne müracaat ederek, taahhütname vermelerini ve su sayaçlarını taktırmalarını, 1 Ocaktan itibaren yeraltı suyu temini maksadıyla açılacak olan sondaj kuyularına su sayacı takılmadan, belge verilmeyeceğine bildirdi.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Yerlatı su kuyularına sayaç taktırma zorunluluğu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER