Yeşil Ev Projesinin temeli atıldı

Yeşil Ev Projesinin temeli atıldı -Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesinin ortaklaşa hazırladığı projenin, yenilenebilir enerji kaynakları ve enerji verimliliği alanlarında Türkiyede bir model oluşturması hedefleniyor


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi arasında protokolü imzalanan Yeşil Ev Projesinin temeli atıldı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesinin ortak projesi olan ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Turizm Mali Destek Programı kapsamında kabul edilen Yeşil Ev Projesinin, yenilenebilir enerji kaynakları ve enerji verimliliği alanlarında Türkiyede bir model oluşturduğu belirtildi.
     Projeyle, Türkiyede bir model oluşturmasının yanı sıra bölgede alternatif turizmin geliştirilmesine katkı sağlanması ve turizm alanında bölgenin ulusal, uluslar arası faaliyetlerinin desteklenmesi amaçlanıyor.
     Yeşil Ev Projesi hakkında bilgiler veren İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Sezer Cihan, şunları kaydetti:
     Ekolojik Kent Projesinin model yapısını simgeleyen Yeşil Ev, 100. Yıl Atatürk Kültür Parkı içerisinde konumlanıyor. Gaziantep tarihi kent merkezinin batısından başlayarak, Şehitkamil ve Şahinbey ilçeleri ile sınırını oluşturan 100. Yıl Atatürk Kültür Parkı, kent için yalnızca park ve mesire yeri olmanın dışında sosyo-kültürel aktivitelere ev sahipliği yapan bir fonksiyona sahip. Alanın seçiminde ulaşım imkânının çok kolay olması, halkı bu binayla buluşturmak için özellikle tercih sebeplerinden biridir.
     Aralık 2012 tarihinde hizmete girmesi planlanan projenin İnsan Kaynakları Merkezi fonksiyonunda olacağını vurgulayan Cihan, şu bilgileri verdi:
     Yeşil Ev Projesinin en önemli özelliği üst düzey ısı yalıtımı ile enerji gereksinimini minimum seviyeye indirmesi. Yapıya entegre bir ısıtma sistemine gerek duyulmamış. Yapı kabuğunu dışarıdan sarmalayan 30 cm kalınlığında cam yünü ısı yalıtım levhaları uygulanacak. Ayrıca yenilenebilir enerji sistemlerinden, güneş pilleri sayesinde bina tüm elektrik ihtiyacını kendi üretecek durumda. Gri suyu arıtarak rezervuarlara gönderip su kullanımını azaltmak hedefleniyor. Suyu etkin kullanmanın farklı yolu ise yağmur suyunun bir depoda toplanıp bahçe sulamasında kullanılmasıdır.
     Cihan, tükenen doğal kaynaklar ve hava kirliliği ile günümüzün giderek yaygınlaşan teknolojiyle iç içe olan yaşam biçiminin, dünyamızı ve sağlığımızı tehdit ettiğini dile getirerek, Doğayı bu kadar bozduktan sonra, doğal yaşamı teknolojiyle kurtarma umuduyla çeşitli sistemler geliştirilmiştir. Çünkü ekolojik düzene geçmek insanları özüne döndürecek, çok daha konforlu ve ekosisteme uygun olduğu için de sağlıklı bir yaşam biçimi sağlayacak dedi.
     Yeşil Ev Projesi kapsamında, okul ziyaret ve bilgilendirme faaliyetleri, orta öğretim okulu öğrencilerine yönelik alternatif enerji kaynakları ve doğal kaynakların ekonomiye kazandırılması konularında yarışmalar, work shoplar, sergiler, bilgilendirme toplantıları, seminerler, basın ziyaretleri ve geziler düzenlenmesi hedefleniyor.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Zeynep Yücetaş
<< Önceki Haber Yeşil Ev Projesinin temeli atıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER