Yeşilay Haftası

Yeşilay Haftası -Konya Halk Sağlığı Müdürü Demir: Çocuklarımızı madde kullanımından korumak, onları sorumluluklarının bilincinde olan bireyler olarak yetiştirmemize bağlıdır


KONYA (A.A) - Konya Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Saltuk Demir, çocukları madde kullanımından korumanın, onları sorumluluklarının bilincinde olan bireyler olarak yetiştirmekle mümkün olacağını belirtti.
     Demir, Yeşilay Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Yeşilay Haftasının halk sağlığı sorunlarından biri olan sigara, alkol ve uyuşturucu gibi maddelerle mücadeleyi içerdiğini ifade etti.
     Toplumun temelinin aile olduğunu, manevi, ahlaki ve toplumsal değerlere sahip çıkan ailelerden oluşan toplumun da güçlü olduğunu vurgulayan Demir, şunları kaydetti:
     Çocuklarımızı madde kullanımından korumak, onları sorumluluklarının bilincinde olan, bireyler olarak yetiştirmemize bağlıdır. Ebeveynler olarak çocuklara karşı yaklaşımımızda sevgi, saygı ve sabıra bağlı kalarak doğru rol modeli çizilmelidir. Hangi yaşta olursa olsun insan her dönemde dışarıdan gelecek tehlikelere karşı açıktır ve bunu engellemenin yolu her türlü zararlı alışkanlığa hayır diyebilmektir. Gençlerimizin farkındalığını artırma amacıyla Müdürlük olarak 2012de madde bağımlılığı ve zararları hakkında 19 bin 438 kişiye halk eğitimi verilmiştir. Yine hafta münasebetiyle Toplum Sağlığı Merkezlerine bağlı okullarımızda eğitim birimlerince zararlı alışkanlıklar ve korunma yollarıyla ilgili çeşitli etkinlikler yapılacaktır.
    
     Muhabir: Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER