Yeteneğini 79unda keşfetti

Yeteneğini 79unda keşfetti -Yürümekte zorlandığı için tekerlekli sandalyeye bağlı olan Adana Huzurevi sakini 79 yaşındaki Ayhan Eyin, ziyaretine gelen bir arkadaşının verdiği tüp boyalarla başladığı resim çalışmalarında yeteneğini k


ADANA (A.A) - Volkan Kaşık - Yürümekte zorlandığı için tekerlekli sandalyeye bağlı olan huzurevi sakini 79 yaşındaki Ayhan Eyin, bir arkadaşının verdiği tüp boyalarla başladığı resim çalışmalarında yeteneğini keşfetti.
     Her biri farklı nedenlerle ömürlerinin kalan bölümünü huzurevinde geçirmeyi tercih edenler, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Adana Huzurevinde gerçekleştirilen sosyal etkinliklere katılarak yaşama sevinçlerini arttırmanın mutluluğunu yaşıyor.
     Burada düzenlenen el işi, resim, tiyatro gibi etkinliklere katılan huzurevi sakinleri arasında bulunan ve bu etkinliklerde yeteneğini keşfeden Ayhan Eyin (79) ise farklı heyecan taşıyor.
     Uzun yıllar eczacılık yapan, 1995 yılında eşini kaybeden ardından da Adana Huzurevine yerleşen Ayhan nine, bir arkadaşının kendisine verdiği tüp boyalarla başladığı resim çalışmalarında yeteneğini keşfetti. İlerleyen yaşı dolayısıyla yürümekte zorlanan, işitme kaybı da yaşayan Ayhan Eyin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 yıldır huzurevinde yaşamını sürdürdüğünü söyledi.
     Eczacı olduğunu anlatan Eyin, resim çalışmalarına huzurevinde kalırken eski bir komşusunun kendisini ziyareti sırasında verdiği tüp boyalarla başladığını ve kendini her geçen gün geliştirdiğini anlattı. Eyin, resim yaparak boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirdiğini, kötü şeyleri unuttuğunu belirterek, Resim yapmak çok güzel. Resim yaparken huzur buluyorum. İnsan hangi meslekte olursa olsun o meslekteki başarısını gördüğünde çok mutlu olur. Resim yapmak huzur veren, dinlendiren ve kötü şeylerden uzaklaştıran çok güzel bir uğraş dedi.
     Huzurevinde kalan diğer arkadaşlarının da boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini isteyen Eyin, Boş durdukları için onlara üzülüyorum. Buradaki sosyal etkinliklere katılarak resim yapabilir, anılarını yazabilir, el işi yapabilirler diye konuştu.
    
     -Huzur buluyorlar-
    
     Çukurova Halk Eğitim Merkezi Resim Öğretmeni Servet Önenköprülü ise huzurevi sakinlerine kurs açarak eğitim verdiklerini söyledi.
     Önenköprülü, 79 yaşındaki Ayhan Eyinin kursa ilk başvuran kişi olduğunu anlatarak, huzurevi sakinlerinin ilgisini artırmaya çalıştıklarını ifade etti.
     Resim yapmanın önemine dikkati çeken Önenköprülü, şunları kaydetti:
     Resim insanın ruhundaki sorunların gidermesinde yardımcı oluyor. Odaya kapanarak düşünmek, insanın morali bozar. Ama resimle uğraşanlar farklı bir dünyada, huzur buluyorlar. Resim yapan huzurevi sakinleri ile yapmayanlar arasında çok ciddi değişimler var. Daha önceden bunalım yaşayanlar hayata daha farklı bakıyorlar. Ayhan hanım çok büyük değişim gösterdi. Keşke daha önceden resim yapmaya başlasaymış. İlk yaptığı resimlerle şimdiki resimler arasında çok büyük farklar var.
    
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Yeteneğini 79unda keşfetti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER