Yetim çocuklara Kurban Bayramı sevinci yaşatılacak

Yetim çocuklara Kurban Bayramı sevinci yaşatılacak -Yozgat Sorgun Kaymakamlığı, Yetimine Sahip Çık projesiyle yetim çocuğu olan 30 aile için kurban kesecek


YOZGAT (A.A) - Sorgun Kaymakamlığı, Yetimine Sahip Çık projesi kapsamında yetim çocuğu olan 30 aile için kurban kesecek.
     Kaymakam Levent Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, maddi durumu iyi olmayan yetim çocukların Kurban Bayramı coşkusunu aileleriyle kurban keserek yaşamalarını sağlamak adına proje hazırladıklarını söyledi.
     Yetim çocukların aileleriyle birlikte et yemelerini sağlamanın ötesinde kurban kesme duygusunu onlara tattırmayı amaçladıklarını vurgulayan Kılıç, Başlattığımız kampanya ile bu bayramda yetim çocuklara ve ailelerine sahip çıkıp, toplumda dayanışma hareketi başlatmayı hedefliyoruz. Bunlar bizim yetimlerimiz. Bu insanlar bir şekilde Kurban Bayramında et yeme olanağı buluyor. Burada önemli olan, yetimlerimizin kurban kesme duygusunu hissetmelerine vesile olmak. Bu çocukların, kurban kesememenin hissettirdiği ezikliği sıklıkla yaşadıklarına eminim.
     Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak 10 aile için kurban keseceklerini, bazı kamu kurumlarından da bu konuda destek sözü aldıklarını belirten Kılıç, Türkiye Vakıflar Bankası Sorgun Şubesinde açtıkları TR 4300 0150 0158 0073 0022 9450 iban numaralı hesaba yatırılacak paralarla sayıyı 30a tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Ömer Sarı / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Yetim çocuklara Kurban Bayramı sevinci yaşatılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER