YGS sonuçları

YGS sonuçları -Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Özperk: Batmanda derslik başına düşen öğrenci sayısı 44dür. Bu, rekabetin eşit şartlarda olmadığını göstermektedir


BATMAN (A.A) - Eğitim-Bir Sen Batman Şube Başkanı Şafi Özperk, Batmanda derslik başına düşen öğrenci sayısı 44dür. Bu, rekabetin eşit şartlarda olmadığını göstermektedir dedi.
     Başkan Özperk yaptığı açıklamada, Batmanın YGS sıralamasında ancak 67. sırada yer alabildiğini ifade ederek bu durumun bazı nedenleri olduğunu söyledi.
     Özperk, şöyle dedi:
     Batmanda derslik başına düşen öğrenci sayısı 44dür. Bu, rekabetin eşit şartlarda olmadığını göstermektedir. Yıllardır Batmanda uygulanmaya çalışılan ve ciddi paraların aktarıldığı projelerin hiçbir katkısının olmadığı bu sıralama ile ortaya çıkmıştır. Başarılı olan illerin projelerden çok eğitimin alt yapısına yatırım yaptıkları ne yazık ki gözden kaçırıldı. Başarılı olan illerde orta öğretimde derslik başına düşen öğrenci sayısı 20 ile 30 arasındayken, Batmanda derslik başına düşen öğrenci sayısı ne yazık ki 44 civarındadır. Problemin insanımızdan çok alt yapıyı zamanında tamamlayamayan yöneticilerimizde olduğunu görmek gerekir. Bu nedenle eğitimde layık olduğu sıralamayı elde etmesi için Milli Eğitim Müdürlüğü, il yöneticileri ile siyasetçileri daha çok çalışmaya davet ediyoruz.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Necdet Doğruyol

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER