Yoksul öğrencilere ücretsiz eğitim

Yoksul öğrencilere ücretsiz eğitim -Diyarbakırda gönüllü öğretmenlerce oluşturulan bir dernek, dezavantajlı aileler ve sokakta çalışan çocuklara yönelik ücretsiz eğitim faaliyeti yürütüyor


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda gönüllü öğretmenlerin oluşturduğu Diyarbakır Eğitimciler Derneği (DEĞİDER), dezavantajlı aileler ve sokakta çalışan çocuklara yönelik ücretsiz eğitim faaliyeti yürütüyor.
     DEĞİDER Başkanı Necmettin Diri, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, 2005 yılında 25 gönüllü öğretmenle kurulan derneğin, üye sayısının yaklaşık 900e yükseldiğini anlattı.
     Dezavantajlı aileler ve çocuklarına yönelik SODES ve Avrupa Birliği (AB) destekli projeler hazırladıklarını kaydeden Diri,Yoksul çocuklara yönelik faaliyetlerimiz ağırlıkta. Onlara ücretsiz eğitim verilmektedir. Ailelerine yönelik de faaliyetimiz mevcut dedi.
     İlköğretimden sonra ortaöğretime devam edemeyerek, eğitimden koparılan kız çocuklarının da yeniden eğitime kazandırılması için AB destekli proje yürüttüklerini belirten Diri, 7 yılda 14 proje yaptık. Projelerimizin genel içeriği dezavantajlı ailelerin çocuklarına eğitimin yanı sıra mesleki beceri de kazandırmaktır. Gönüllü öğretmenler tarafından yoksul öğrencilere yönelik ücretsiz Seviye Belirleme Sınavı (SBS) eğitimi verilmektedir. Yanı sıra bu çocukların aileleri için de aile içi eğitim, sağlık, kent yaşamlarına uyum konusunda seminerler düzenlemekteyiz diye konuştu.
     Diri, Diyarbakırda Hep Birlikte Güvenli Geleceğe Projesi hazırladıklarını da ifade ederek proje kapsamında 8 bin 8inci sınıf öğrencisinin katılacağı kitap okuma yarışması düzenleyeceklerini söyledi.
     Kentte sokakta olan çok sayıda çocuk bulunduğuna işaret eden Diri, Bu çocukları eğitimle kazanmayı hedefliyoruz. Sokakta çalışan çocukların aileleriyle yaptığımız görüşmeler sonucunda çocukları sokaktan kurtarıp, eğitimlerini tamamlamalarını sağladık. Önceki yıllarda 150 olan öğrenci sayımızı 300e yükseltmeyi hedefliyoruz dedi.
     DEĞİDER bünyesinde gönüllü öğretmenlerce kendilerine eğitim verilen öğrenciler de, öğrendiklerinin normal eğitimlerine katkı sunduğunu dile getirdi.
    
     Muhabir: İbrahim Yakut - Aziz Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Yoksul öğrencilere ücretsiz eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER