Yol

Yol-İş Sendikası Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Ergüney: -Karayolları Genel Müdürlüğünce taşeron işçilerine yönelik izlenen yöntem hiçbir sorunu çözemeyeceği gibi telafisi mümkün olmayan yeni sorunlar yaratacaktır


ANKARA (A.A) - Türkiye Yol, Yapı, İnşaat İşçileri (Yol-İş) Sendikası Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Muhsin Ergüney, Karayolları Genel Müdürlüğünce taşeron işçilerine yönelik izlenen yöntemin hiçbir sorunu çözemeyeceği gibi telafisi mümkün olmayan yeni sorunlar yaratacağını bildirdi.
     AK Parti Ankara İl Başkanlığı önünde sendika adına açıklama yapan Ergüney, Karayolları Genel Müdürlükleri bünyesindeki iş yerlerinde çalıştırılan taşeron işçilerinin, sendikasız ve güvencesiz çalıştırıldığını, işçilerin başvuruları üzerine sendikaya üyelik işlemlerinin gerçekleştirildiğini öne sürdü.
     Karayolları Genel Müdürlüğünün 2013 yılında bölgelerde yapacağı işlerin tamamının anahtar tesliminin yüklenici firmalara ihale edilmesi için çalışmalara başladığını, bu durumun yalnızca aracı şirketler vasıtasıyla çalıştırılan davacı işçileri mağdur etmekle kalmayacağını kaydeden Ergüney, şöyle devam etti:
     Bütün işler hizmet alımı suretiyle gördürüleceği için Karayolları Genel Müdürlüğünde yıllardır kadrolu olarak çalışan işçilerin hepsinin ihtiyaç fazlası haline gelmesine ve işlerini kaybetmelerine yol açacaktır. Ayrıca bu durum Karayolları Genel Müdürlüğünün sahip olduğu 11 bin 555 adet iş makinesininde atıl hale gelmesine neden olacak. Karayolları Genel Müdürlüğünce taşeron işçilerine yönelik izlenen yöntem hiçbir sorunu çözmeyeceği gibi telafisi mümkün olmayan yeni sorunlar yaratacaktır.
    
     Muhabir: Merve Yıldızalp
     Yayıncı: Ertuğrul Cingil

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER