Yozgatta argodan uzak dur projesi

Yozgatta argodan uzak dur projesi - Yozgatta konuşma esnasında yapılan küfürlü cümlelerin önüne geçilmesi için argodan uzak dur isimli bir proje başlatıldı


YOZGAT (A.A) - Yozgatta konuşma esnasında yapılan küfürlü cümlelerin önüne geçilmesi için argodan uzak dur isimli bir proje başlatıldı.
     Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, proje tanıtımı için Kent Park Sosyal Tesislerinde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, belediye, müftülük ve Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa hazırladığı proje kapsamında farklı etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi.
     Yunus Emrelerin, Hacı Bayram Velilerin, Şeyh Edebalilerin torunları olarak herkesin onlara yakışır bir şekilde hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Başer, Müftülüğümüz, milli eğitim ve belediye olarak güzel bir projeye imza atacağız. İl müftülüğümüz vaazlarında bu konuyu işleyecekler, okullarımızda işlenecek, güzel sözlerle ilgi afişleri bilbordlara asacağız. Belediye olarak bu organizasyona destek sağlayarak güzel konuşmayı argosuz ortamı teşvik edeceğiz. Bu önemli bir proje, basın mensuplarından da bu konuda destek bekliyoruz dedi.
    
     -Cuma hutbeleri hazırlandı-
    
     Yozgat İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu ise Yozgatta argodan, küfürden, kabalıktan uzak, güzel söz söyleme hitabetini artırmak için bir platform oluşturduklarını belirterek, Çocuklarımıza, ailemize, neslimize örnek olma düşüncesiyle, afişler hazırladık. Bizim milletimiz güzel sözlüdür nezaket ehlidir. Biz milletimizin nezaketine saygısına güveniyoruz ama farkındalık oluşturmak, örnek olmak istiyoruz. Camilerimizde hutbede ve verilen vaazlarda bu konular ele alınarak, vatandaşlarımızın, argodan ve küfürden uzak durmaları için uyarılarda bulunup dikkatlerini çekmeye çalışacağız diye konuştu.
     Fatma Temel Turhan Bilim Sanat Merkezi Müdürü Kenan Şerefli de öğrencilerin çevrede tespit ettikleri problemlere duyarlı olmalarının kendilerini mutlu ettiğini ve kendilerinin de bu projede yer alacaklarını söyledi.
    
     Muhabir: Ömer Sarı
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Yozgatta argodan uzak dur projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER