Yozgatta toplu balık ölümleri

Yozgatta toplu balık ölümleri -Doğankent beldesindeki gölette toplu balık ölümleri yaşanması nedeniyle Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü inceleme başlattı


YOZGAT (A.A) - Sorgun ilçesine bağlı Doğankent beldesindeki gölette toplu balık ölümleri yaşanması nedeniyle Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü inceleme başlattı.
     İl Genel Meclisi Başkan Vekili ve Çevre Komisyonu Başkanı Ali Ünlünün durumu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bildirmesi üzerine inceleme başlatıldı.
     Ali Ünlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden mühendislerin gölette inceleme yaptıklarını, sudan ve balıklardan numuneler aldıklarını söyledi.
     Balık ölümlerinin nedeninin yapılacak araştırmanın ardından ortaya çıkacağını belirten Ünlü, Ancak, belde sakinleri tarlasında patates yetiştiren bir kişinin gölete ilaçlı su akıttığını söylediler. Balık ölümleri ilaçlı sudan ya da aniden ısınıp soğuyan havanın balıklar üzerindeki olumsuz etkilerinden dolayı yaşanmış olabilir dedi.
     Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden Doğankent Göletinde yaşanan toplu balık ölümleri ile ilgili bilgi aldığını ifade ederek, Yetkililer, genel olarak göletlerde su seviyesi düştüğü için oksijen oranının azaldığını, bu nedenle de balık ölümlerinin yaşandığını söylediler. Ama Doğankent Göletindeki balık ölümleri ile ilgili kesin bilgiyi, numunelerin incelenmesinin ardından verebileceklerini belirttiler diye konuştu.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Özcan Güney / Orhan Canbulatel
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Yozgatta toplu balık ölümleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER