Yozgat Belediyesine ödül

Yozgat Belediyesine ödül


YOZGAT (A.A) - Yozgat Belediyesi, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen Yaşanabilir Şehirler ve Estetik konulu yarışmasında Yozgatta Gönüllü ve Hayırsever El Ele Kalkınma projesi ile jüri özel ödülüne layık görüldü.
     Belediye Başkanı Yusuf Başer, yaptığı açıklamada, AK Parti 4. Uluslararası Yerel Yönetimler Sempozyumunda, Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen Yaşanabilir Şehirler ve Estetik konulu yarışmaya bu yıl, Yozgatta Gönüllü ve Hayırsever El Ele Kalkınma projesi ile katıldıklarını söyledi.
     Başer, proje ile Yozgat ile gönül bağı olan kişilerin ve sivil toplum kuruluşlarının gönüllülük ve hayırseverlik temelinde; yönetime doğrudan katılımını sağlamak yoluyla, toplumsal dinamikleri harekete geçirerek yeni kentsel mekanlar ve yaşam alanları kazandırmak ve kent sakinlerinin yaşam standardını yükseltmek amacıyla yürütülen bir çalışma olduğunu vurguladı.
     Projenin genel amacının Yozgat vizyonu ile uyumlu sürdürülebilir bir yerel kalkınma modeli geliştirmek ve kurumsallaştırmak olduğunu ifade eden Başer, şunları kaydetti:
     Başlattığımız bu proje ile eser yap ismin yaşasın sloganıyla Yozgatımızda bir çok hayırseverimiz park, taziye evleri, külliye, kültür merkezleri yaptırdı. Proje ile hayırseverler ile güven dolu yakın işbirlikleri geliştirdik. Kent sakinlerinin yönetime doğrudan katılmasını sağlamaya çalışıyoruz. Yozgatta Gönüllü ve Hayırsever El Ele Kalkınma projesi ilk kez denenen bir belediyecilik modelidir. Bu modelin başarıyla uygulanması başlı başına bir kalkınma modeli olduğunu farkına varılmıştır. Böylece proje Belediyeciklikte Yozgat Modeli olarak anılmaya başladı. Projemiz AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen Yaşanabilir Şehirler ve Estetik konulu proje yarışmasında jüri özel ödülüne layık görüldü. Projemiz jüri özel ödülünü alarak diğer belediyelerin örnek alabileceği projeler kategorisine dahil edildi. Biz bu ödülü Başbakan Yardımcımız, hemşehrimiz Bekir Bozdağın elinden belediye çalışanlarımız, Yozgat halkımız ve hayırseverlerimiz adına almış olduk.
    
     Muhabir: Özcan Güney / Ömer Sarı
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Yozgat Belediyesine ödül Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER