Yozgat Belediyesi 500 sokak

Yozgat Belediyesi 500 sokak hayvanını kısırlaştıracak


YOZGAT (A.A) - Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Aralık ayına kadar yaklaşık 500 kedi ve köpeği kısırlaştırmayı hedeflediklerini bildirdi.
     Başer, Yozgat Belediyesi Hayvan Barınağında veteriner Emrah Salihten sokak hayvanlarının kısırlaştırılması çalışmaları ile ilgili bilgi aldı. Başer, yaptığı açıklamada, belediyenin kurduğu modern hayvan barınağında 250 köpek, 250 kedinin barındığını kaydetti.
     Tarihte Türk milletinin havada kanadı kırılan kuşu düşünerek hayvan hastaneleri yaptığını hatırlatan Başer, Biz de o ecdadın torunları olarak hayvanlara gerekli özeni göstermemiz lazım. Şu an barınağımızda veteriner hekimimiz erkek ve dişi köpekleri kısırlaştırma işlemi yapıyor. Ayrıca arkadaşlarımız kısırlaştırdıkları bu hayvanların kulaklarına küpe takıyor. Hem kuduz aşısı hem de karma aşı yapılıyorlar. Biz bu yıl yaklaşık 250 kedi ve 250 sokak köpeğini kısırlaştıracağız diye konuştu.
     Kısırlaştırma ve aşıları yapılan hayvanların tekrar sokağa bırakıldığını ifade eden Başer,Vatandaşlarımız kulağında küpe olan bu hayvanlardan korkmasınlar. Çünkü bunların aşıları yapılmıştır. Herhangi bir hastalık taşımazlar. İsteyen vatandaşlarımızda buradan istedikleri hayvanı sahiplenebilirler. Bakmakta zorlandıkları hayvanları da barınağımıza bırakabilirler diye konuştu.
    
     Muhabir: Özcan Güney / Ömer Sarı
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Yozgat Belediyesi 500 sokak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER