Yozgat Çamlık Milli Parkı turizme kazandırıyor

Yozgat Çamlık Milli Parkı turizme kazandırıyor


YOZGAT (A.A) - Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Çamlık Milli Parkını düşünürken sadece pikniğimizi düşünmeyeceğiz. Yozgat ekonomisine ne kadar katkı sağlayacak onu düşüneceğiz dedi.
     Yazıcı ve Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda kamu kurum kuruluşları ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin de katıldığı Çamlık Milli Parkının turizme kazandırılması ile ilgili toplantıda yaptığı konuşmada, Çamlık Milli Parkı ve Kent Ormanı bölgesinde Yozgat Belediyesi tarafından Çamlık Kent Ormanı Turizm Çeşitlendirilmesi Projesi, İl Özel İdaresi tarafından da Kent Ormanı Spor Turizmi Fizibilite Projesi hazırlandığını anımsattı.
     İki projeyle parkın doğal zenginliğinin ortaya çıkarılmasının amaçlandığını belirten Yazıcı, Çamlık göz bebeğimiz. Çamlık içerisinde muhtelif kısımlar var. Çamlık ile söz sahibi olan farklı kurumlar var. Çamlığı değerlendirirken Yozgat insanını düşünmemiz gerekiyor. Çamlığı düşünürken sadece pikniğimizi düşünmeyeceğiz. Yozgat ekonomisine ne kadar katkı sağlayacak, onu düşüneceğiz. Yozgat Çamlık Milli Parkı Türkiyenin ilk milli parkı. Bu çamlığımızı geliştirecek ve güzelleştirecek projeler yaparak turizme kazandırmalıyız dedi.
     Belediye Başkanı Yusuf Başer de çamlığa yapılacak her projenin Yozgatın geleceğine yapılacağını ifade ederek, Hazırlanacak projelerle ilimiz çok daha farklı yerlere gelecek. İlimizin kalkınmasına katkı sağlanacak dedi.
     Toplantıya Vali Yazıcı ve Belediye Başkanı Başer yanı sıra Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Yozgat Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Metin Özışık, ORAN Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katıldı.
    
     Muhabir: Özcan Güney
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Yozgat Çamlık Milli Parkı turizme kazandırıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER