Yozgat Havalimanı Projesi ÇED Toplantısı yapıldı

Yozgat Havalimanı Projesi ÇED Toplantısı yapıldı


YOZGAT (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapımı planlanan Yozgat Havalimanı Projesi Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Toplantısı yapıldı.
     İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılan toplantıya, Vali Abdulkadir Yazıcı, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İbrahim Tamer, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.
     Vali Abdulkadir Yazıcı, yaptığı konuşmada, Havalimanı Projesinin Yozgat için bir rüya olduğunu ifade ederek, bu rüyanın gerçekleşmesi için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü görevlileri ile sık sık görüşmeler yaptıklarını söyledi.
     Yozgatın yetiştirdiği değerli devlet ve siyaset adamlarının emeğiyle başlayan ve belli bir sistematik içerisinde devam eden havalimanı projesinin, ÇED yönetmenliğine göre yapılacak işlerin bugün tamamlanacağını belirten Yazıcı şunları kaydetti:
     Fiziki durumu, coğrafi yapıyı gösteren haritaya baktığımızda da anlıyoruz ki hakikaten bölgeye, ihtiyaca cevap verecek, işlevsiz kalmayacak bir havaalanı. İnşallah hızlı tren projesi gibi havaalanı projesi de uygulamaya geçtiğimiz zaman Yozgatın süratli bir şekilde kalkınması ve gelişmesi noktasında önemli bir görev ifa edecektir. Nüfusumuzun iki üç katının yurt dışında İstanbul, İzmir ve Bursada yaşadığını düşünürsek havaalanının boş kalmayacağına inanıyorum. Havaalanın yapılmasıyla önemli bir eksiğimiz giderilmiş olacak.
     Toplantıda havalimanının ÇED raporunu hazırlayacak olan MGS Proje Müşavirlik Mühendislik Şirketi adına Çevre Mühendisi Çetin Çakır Yozgat Havalimanı yatırım süresinin, 1 yılı projelendirme süresi olmak üzere toplam 4 yıl olarak tespit edildiğini belirterek, Havalimanının ekonomik ömrü 30 yıl olarak planlanmıştır. Ancak havalimanının kullanım talebi doğrultusunda gerekli bakım ve onarım çalışmaları gelişen teknoloji alternatifleri doğrultusunda yapılarak projenin ekonomik ömrünün devamlılığı hedeflenmektedir. Yapımı planlanan Yozgat Havalimanı üst yapı tesisleri de dahil olmak üzere yaklaşık 420 hektarlık alana ihtiyaç duyulmaktadır diye konuştu
     Toplantının sonunda Çakır, Yozgat Havalimanı Projesi ile ilgili katılımcıların soruları yanıtladı.
    
     Muhabir: Özcan Güney
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Yozgat Havalimanı Projesi ÇED Toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER