Yozgat Pancar Ekicileri Kooperatifi Müdürü Ayaslı:

Yozgat Pancar Ekicileri Kooperatifi Müdürü Ayaslı: -Yıllık 30 bin ton olan kapasitemiz ile yaklaşık 30 bin hayvanın bir yıllık yem ihtiyacını karşılıyoruz. Bunun ilçemiz ekonomisine katkısı ise yaklaşık 2.5 milyon lira civarında


YOZGAT (A.A) - Yozgat Pancar Ekicileri Kooperatifi Müdürü Yılmaz Ayaslı, Yıllık 30 bin ton olan kapasitemiz ile yaklaşık 30 bin hayvanın bir yıllık yem ihtiyacını karşılıyoruz. Bunun ilçemiz ekonomisine katkısı ise yaklaşık 2.5 milyon lira civarındadır dedi.
     Ayaslı, yaptığı açıklamada, Türkiyede bulunan 4 pancar küspesi paketleme tesisinden ikisinin Yozgatta hizmet verdiğini bildirdi.
     Geçen yıl sadece 25 kilogramlık paketleme yaptıklarını, buna ilaveten bu yıl ise 900 ve 125 kilogramlık paketleme yapan iki makine satın alarak faaliyete geçirildiğini belirten Ayaslı, şunları kaydetti:
     Tesislerimizde paketlenen bu küspelerin ülkemiz ve ilçemiz ekonomisine katkıları oldukça büyük. Yıllık 30 bin ton olan kapasitemiz ile yaklaşık 30 bin hayvanın bir yıllık yem ihtiyacını karşılıyoruz. Bunun ilçemiz ekonomisine katkısı ise yaklaşık 2.5 milyon lira civarındadır. Fabrikamızdan çıkan bu küspeler, paketlenmese ve açıkta saklanmaya kalksa bunun yüzde 25i çürür. Çevreye pis koku yayar. Çürümüş bu küspeyi yiyen hayvanlarda yavru atma hastalığı gözükebilir.
    
     -Kamyonculara iş istihdamı-
    
     Yozgat Pancar Ekicileri Kooperatifi Müdürü Yılmaz Ayaslı, paketlenmiş 900 kilogramlık küspenin KDV hariç 70 liradan satışa sunulduğunu ifade ederek, Diğer yandan ilçemizdeki kamyonculara da iş istihdamı sağlıyoruz. Türkiyede kamyon sayısı açısından ilk 3 giren ilçemizde bu küçümsenmeyecek kadar önemlidir. Çünkü, paketlediğimiz bu küspeler, Balıkesir, Adapazarı, İstanbul, Sivas, Erzincan, Nevşehir, Adana, Çorum ve Samsun illerine pazarlanmaktadır diye konuştu.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Ömer Sarı / Hakan Can Şahin
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Yozgat Pancar Ekicileri Kooperatifi Müdürü Ayaslı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER