Yüksek ot fiyatları, atları dışarıda bıraktı

Yüksek ot fiyatları, atları dışarıda bıraktı -Ardahanın Göle ilçesinde kar kalınlığının 5 santimetreye ulaşmasına rağmen meralarda bırakılan atlar, soğuk havadan olumsuz etkilendi -Göle Kaymakamı Özdemir: -2012de mevsim şart


ARDAHAN (A.A) - Göle ilçesinde yüksek ot fiyatlarından dolayı meralarda bırakılan başıboş atlar, soğuk havadan olumsuz etkileniyor.
     Kaymakam Fatih Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede yaşanan ot ve saman sıkıntısından dolayı çok sayıda vatandaşın atını dışarı terk ettiğini belirterek, söz konusu atların soğuk havada otlamanın yanı sıra hayatta kalma mücadelesi verdiğini söyledi.
     Vatandaşın, dışarıda bırakılan atların telef olmaması için bir çözüm bulması gerektiğini vurgulayan Özdemir, şunları kaydetti:
     2012de mevsim şartlarından dolayı bölgede ciddi bir ot sıkıntısı yaşandı. Bununla birlikte birçok vatandaş atına bakmamak için dışarı terk etti. Vatandaşlarımızın bazıları yazın atlarını mera ve çayırlara salarak, buralardan otlamalarını sağlıyordu. Ancak ağır kış şartları etkili olmaya başladığında bu hayvanlarımız da olumsuz anlamda etkilenmeye başladı. Vatandaşın çoğu da atlarını hala içeri almadı. Elimizde kesin bir veri olmamakla birlikte şu an yüzün üzerinde atın dışarıda olduğunu tahmin ediyoruz.
    
     -Vatandaşlar duyarlı olmalı-
    
     Özdemir, Aldığımız bilgiler ve araştırmalar şunu gösteriyor; ot ve saman fiyatlarındaki artıştan dolayı bazı vatandaşlar bu atları içeri alıp bakma niyetinde değiller ifadelerini kullandı.
     Hayvan Sağlığı Zabıtası Kanununa göre vatandaşların atlarına bakmalarını sağlamak istediklerini anlatan Özdemir, Eğer buna rağmen sahiplerini bulamazsak, o zaman Erzurumun bize sınır olan Akşar beldesi gibi sıcak bölgelere sevk edeceğiz. Onlara yaşama imkanı sağlamaya çalışacağız. Çünkü o bölgelerin iklimi bizim bölgemize göre daha sıcak. Aksi taktirde bu hayvanlar telef olacaklar dedi.
     Vatandaşların bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Özdemir, atlarına sahip çıkan vatandaşlara gereken desteğin sağlanacağını ifade etti.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Yüksek ot fiyatları, atları dışarıda bıraktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER