Yumurta üreticisinin yüzde 8lik KDV sorunu

Yumurta üreticisinin yüzde 8lik KDV sorunu -Başmakçı Tavukçuluk Kooperatifi Başkanı Tezcan: -Yumurtada uygulanan yüzde 8 olan KDV oranını çok yüksek buluyoruz


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Esma Eser - Türkiyenin yumurta borsasını belirleyen önemli üretim merkezlerinden Başmakçı Tavukçuluk Kooperatifi Başkanı Nevzat Tezcan, yumurtada uygulanan yüzde 8 olan KDV oranını çok yüksek bulduklarını söyledi.
     Tezcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, temel gıda ürünlerinin genelinde KDV oranının yüzde 1 olduğunu belirterek, yumurtadaki KDV oranın da yüzde 8 olduğunu hatırlattı.
     Yumurtadaki KDV oranının düşürülmesini istediklerini ifade eden Tezcan, Yumurtada uygulanan yüzde 8 olan KDV oranını çok yüksek buluyoruz. Üretici, bu oran dengesini sağlamak amacıyla kazancından fedakarlık ediyor. Zarar etsek dahi KDVyi ödemek zorundayız. Bu da bizi zor durumda bırakıyor, yetkililerden ilgi bekliyoruz dedi.
    
     -Sıkıntılara rağmen kaliteyi ön planda tutuyoruz-
    
     Dünyada yaşanan kuraklık nedeniyle, hammadde fiyatlarının yükseldiğini anlatan Tezcan, şöyle devam etti:
     Yem olarak soya ve ayçiçek küspesi ithal ediyoruz. Kuraklık nedeniyle bu ürünlerin fiyatları arttıkça üretim maliyetleri de artıyor. Ayrıca üretici çiftliğini sürekli yenilemek zorunda, yoksa ayakta kalamaz. Kazandığı parayı çiftliklerindeki ekipmana ve tavuğun konforuna yatırıyor. Tavuğun konforu, bizim için üretimin sağlıklı artışı anlamına geliyor. Bunların maliyeti de hayli fazla. Sıkıntılara rağmen kaliteyi ön planda tutuyoruz. Tüketiciden yumurtanın kalitesi, lezzeti ve kabuk dayanıklılığı konusunda aldığımız olumlu tepkiler en büyük teşvikimiz.
     Tezcan, yaz aylarında yüksek seyreden hava sıcaklarının yumurta üretimini olumsuz etkilediğini, hafta başında yumurta türlerinde 3 ile 5 kuruş arasında değişen fiyat düşmesinin yaşandığını sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Yumurta üreticisinin yüzde 8lik KDV sorunu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER