Yunanistandaki kriz, komşu ziyaretlerini de azalttı

Yunanistandaki kriz, komşu ziyaretlerini de azalttı -Ülkedeki ekonomik kriz, Türkiyeye Yunanistandan giriş yapan araç ve yolcu sayısında da azalmaya neden oldu -Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın: -Yunanistan


EDİRNE (A.A) - Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, geçen yılla kıyaslandığında Yunanistandan Türkiyeye giriş yapan yolcu ve araç sayılarında düşüş olduğunu söyledi.
     Yalçın, Kapıkule Sınır Kapısı toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, Temmuz ve Ağustos aylarında büyük bir yoğunluğun yaşandığı sınır kapılarında sorunsuz bir gurbetçi sezonu geçirdiklerini anlattı.
     Geçen yılla göre istatistikler incelendiğinde, Yunanistandan Türkiyeye gelen araç ve yolcu sayısında azalmanın dikkati çektiğini ifade eden Yalçın, bu yılın 9 ayında bölge müdürlüklerine bağlı kapılardan 1 milyon 227 bin aracın giriş çıkış yaptığını kaydetti.
     Yalçın, bunların da yüzde 55inin Kapıkule Sınır Kapısını kullandığını vurgulayarak, 2011 yılıyla kıyasladığımızda Bulgar kapılarından giriş - çıkış yapan araç sayılarında bir değişiklik yok. Yunanistan kapılarına baktığımızda giriş - çıkışlarda yüzde 7lik bir düşüş var, bu düşüş ekonomik krizden kaynaklanıyor olabilir. Yolcu bazında da Yunanistandan gelenlerde yüzde 9luk bir azalış görülüyor diye konuştu.
    
     -Uyuşturucu yakalamalarında yüzde 100 artış
    
     Bu yılın 9 ayında Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünün sorumluluk alanlarındaki sınır kapılarında uyuşturucu kaçakçılığına yönelik 28 operasyon gerçekleştirildiğini belirten Yalçın, kaçakçıların uyuşturucu kaçırma yöntemlerinin gümrük muhafaza ekiplerince deşifre edildiğini vurguladı.
     Yalçın, geçen yılla kıyasla uyuşturucu yakalama oranlarında yüzde 100lük bir artışın yaşandığını dile getirerek, sorumluluk alanlarındaki sınır kapılarında şu ana kadar 944 kilogram uyuşturucu maddenin ele geçirildiğini bildirdi.
     Söz konusu miktarın bu yıl 1 tonu geçeceğini tahmin ettiklerini ifade eden Yalçın, geçen yıl 411 kilogram uyuşturucu ele geçirildiğini söyledi.
     Ele geçirilen miktarın geçen yıla göre yüzde 100ün üzerinde olduğuna dikkati çeken Yalçın, Biz yakalayacağız, onlar kaçırmaya çalışacak. Bir taraftan da endişeliyim, neye güvenip bu kadar yakalamaya karşı hala geliyorlar. Hala gözden kaçırdıklarımız da var demek ki rehavete kapılmadan dersimizi de alıyoruz. Bunlara dünyanın parası yatırılıyor. Uyuşturucu baronlarıyla uğraşıyoruz, kendileriyle tanışamadık ama mallarını görüyoruz ifadesini kullandı.
    
     -Kurban Bayramı uyarısı-
    
     Bulgaristan ve Yunanistanda kurban kesecek vatandaşlara yönelik uyarılarda da bulunan Yalçın, kurallara uygun getirilmeyen etlerin yurda sokulmayacağını ve imha edileceğini vurguladı.
     Yalçın, yurt dışından kişi başı maksimum 5 kilogram etin getirilebileceğini anlatarak, bu etlerin de fenni usullere göre kapatılmış, vakumlu ambalajlarda olması gerektiğini ifade etti.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Yunanistandaki kriz, komşu ziyaretlerini de azalttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER