Yunusun sevgisi Ukraynacaya tercüme edilecek

Yunusun sevgisi Ukraynacaya tercüme edilecek -Eskişehirin 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olması dolayısıyla hazırlanan Türk Kültürü Mirası Projesi kapsamında Yunus Emrenin eserleri Ukraynaca ve Tatarcaya tercüme edilecek


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirin 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olması dolayısıyla hazırlanan Türk Kültürü Mirası Projesi kapsamında Yunus Emrenin eserleri Ukraynaca ve Tatarcaya tercüme edilecek.
     Eskişehir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt ve Türkiyenin Odesa Başkonsolosu Hüseyin Ergani ile 2013 Eskişehir Kültür Başkentliği Projesi kapsamında Kırım Tatar Meclisi Başkanı Mustafa Abdülcemil Kırımlıoğlunu ziyaret etti.
     Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı da olan Koçdemir, Kırım Tatar Meclisindeki ziyaretinde, Türkiye Cumhuriyetinin Kırım Türklerine bu zamana kadar hep sahip çıktığını ve bundan sonra da en güzel şekilde sahip çıkacağını kaydetti.
     Eskişehirde çok sayıda Kırım Tatar Türkünün yaşadığını dile getiren Koçdemir, Eskişehirde 130 bin Kırım Tatarının yaşadığını, kentin Türkiyede Eskişehir Kırım Tatarlarının başkenti olarak tanındığını bildirdi.
     Koçdemir, Kırım Türklerine yayın ve yayım işlerinde destekçi olmak istediklerini ifade ederek, 2013 Eskişehir Türk Dünyası çalışmaları dolayısıyla hazırladıkları Türk Kültürü Mirası Projesi kapsamında, Kırım Türklerinin önemli şahsiyetlerinin eserlerini Türkiyede, hoşgörü ve sevgi mimarı Yunus Emrenin eserlerini de Tatarca ve Ukraynacaya çevirerek Kırım Özerk Cumhuriyetinde yayınlatmak istediklerini vurguladı.
    
     -Kırımın geleceği ve gençleri adına büyük bir iş olacak-
    
     Kırımlıoğlu da ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Türkiye Cumhuriyetinin kendilerine verdiği desteğin çok önemli olduğunu belirten Kırımlıoğlu, Yunus Emre eserlerinin Tatarca ve Ukraynacaya tercüme edilmesinin Kırımın geleceği ve gençleri adına büyük bir iş olacağını anlattı.
     Kırımlıoğlu, proje kapsamında, yayın ve yayımlanmasını istedikleri eserleri kendilerine bildireceklerine değindi.
     Konuşmaların ardından Koçdemir, Kırımlıoğluna üzerinde Eskişehir yazan ve 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti ambleminin yer aldığı bir plaket verdi.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Yunusun sevgisi Ukraynacaya tercüme edilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER