Yüreğirde geleneksel halk iftarları başladı

Yüreğirde geleneksel halk iftarları başladı


ADANA (A.A) - Yüreğir Belediyesinin 2 yıldan bu yana düzenlediği ve geleneksel hale getirdiği halk iftarlarının başladığı bildirildi.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, her yıl artarak devam eden iftar yemekleri bu yılda 25 ayrı noktada verilecek. Ayrıca önceden tespit edilen bin 600 aileye her gün evlerine sıcak yemek ulaştırılıyor. Ramazan boyunca 7 bin aileye kuru erzak yardımı yapılıyor.
     Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Ramazanın cömertlik, bereket, huzur ve dayanışma getirmesini temenni ederek, Her yönüyle bereket yüklü Ramazan ayında fakir fukarayı, öksüz ve yetimleri kısacası tüm ihtiyaç sahiplerini gözetelim. Onlara yardımcı olalım. Bu ay yardımlaşma ve dayanışma ayıdır ifadelerini kullandı.
     İftarların vatandaşlarla bir araya gelmek, istek ve taleplerini dinlemek açısından da iyi bir fırsat olduğunu bildiren Çelikcan, şunları kaydetti:
     Bu iftarları 2-3 mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızın birlikte katıldığı merkezi mekanlarda gerçekleştiriyoruz. Geçen yıldan farklı olarak her gün bin 600 aileye evlerine giderek sıcak yemek dağıtıyoruz. 7 bin aileye ise kuru erzak dağıtımı yapıyoruz. Beldelerimizde de aynı organizasyonu yapacağız. Bu toplu iftarlarda Ramazan ayının manevi iklimini vatandaşlarımızla birlikte teneffüs ederken aynı zamanda belediyemiz hakkında talep ve şikayetlerini de dinleme fırsatı bulacağız. Ramazanın kaynaştırıcı, paylaştırıcı ve birleştirici ikliminde vatandaşlarımızla olmak en büyük mutluluğumuz olacak.
     Kışla Mahallesinde gerçekleştirilen ilk iftar yemeğine AK Parti Adana Milletvekili Şükrü Erdinç, AK Parti Yüreğir İlçe Başkanı Bahadır Balcılar, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Yüreğirde geleneksel halk iftarları başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER