Yüreğir Belediye Başkanı Çelikcan:

Yüreğir Belediye Başkanı Çelikcan: Belediye olarak çevreye daha duyarlı davranıyoruz


ADANA (A.A) - Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, belediye olarak çevreye karşı daha duyarlı davrandıklarını bildirdi.
     Çelikcan, yazılı açıklamasında, yapılan hizmetlerde ve düzenlenen kampanyalarla vatandaşların çevreye karşı daha duyarlı olmalarını sağlanmaya çalıştıklarını belirtti.
     Araştırmalarda dünyadaki mevcut çevre kirliliğinin yüzde 50sinin, son 35 yılda meydana geldiğinin belirlendiğine dikkati çeken Çelikcan, şunları kaydetti:
     İçerisinde bulunduğumuz yüzyıl, birçok teknolojik imkanları insanlığın hizmetine sunarken, bir yandan da insanlığın ortak malı olan çevreden geri getirilmesi zor, hatta imkansız olan kaynakları da alıp götürmektedir. Hızlı nüfus artışı, buna bağlı olarak beslenme, enerji, eğitim, çarpık kentleşme, sağlıksız sanayileşme, azalan ve tükenen canlı türleri, artan kirlilik ve iklim değişiklikleri dünyamızın en önemli çevre sorunlarını oluşturmaktadır. Eğer, bu şekilde yaşamaya devam edersek, çocuklarımızın, torunlarımızın, yani gelecek nesillerimizin en temel ihtiyaçlarını karşılama, hatta yaşama olanaklarının bile ellerinden alınmasına neden olacağız.
     Belediye olarak çevreyle ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Çelikcan, şöyle devam etti:
     Belediye olarak çevreye daha duyarlı davranıyoruz. Türkiyenin İklim Değişikliğine Uyum Kapasitesinin Geliştirilmesi Birleşmiş Milletler Ortak Programı kapsamında yürütülen Adana İli Yüreğir İlçesi Halkının İklim Değişikline Uyum Kapasitesinin Oluşturulması, Desteklenmesi ve Geliştirilmesi projesi ile çiftçilere ve öğrencilere kuraklıkla ilgili bilgiler verildi, uygulamalar yapıldı. 1 adet kalem pilin 1 ton suyu kirlettiği ve 4 metre kare toprağı verimsiz hale getirdiği göz önüne alınarak, pillerle ilgili olarak Atık Pil Kampanyası düzenlenerek tonlarca pil toplandı.
     Çelikcan, bu kampanyalara desteklerinin sürdüğünü, aynı zamanda belediye olarak farklı kampanyalar da yaptıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Yüreğir Belediye Başkanı Çelikcan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER