Yurt dışına sevk edilen araçların yüklerini

Yurt dışına sevk edilen araçların yüklerini değiştirdikleri iddiası -8 kişi hakkında yasal işlem yapıldı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte, gümrük idarelerinden transit olarak yurt dışına sevk edilen araçların yüklerini değiştirdikleri iddia edilen 8 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.
     GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bir ihbarı değerlendiren Gaziantep Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Gaziantep Ticaret ve Endüstri Merkezi (GATEM) Kuruyemişçiler Sitesinde bir tıra, güvenlik halatı koparılarak yurt içine taşınmak üzere eşya yüklendiğini tespit etti.
     Yapılan operasyonda, Mersinden Gürbulaka Transit Rejimi kapsamında sevk edilen eşya yüklü tıra cips türü eşya yüklendiği, araçtaki yükün transit belgeleriyle uyuşmadığı belirlendi.
     Olayla ilgili olarak eşya sahibi firmanın, ikinci bir aracı yükleyerek gümrükten geçirmeye çalıştığı, böylelikle ilk aracın yüklemesinin yanlış yapıldığı belirtilerek, gümrük çalışanlarının bu şekilde yanıltmaya çalıştığı tespit edildi.
     Gaziantep, Mersin, Iğdır ve İstanbulda yürütülen soruşturma kapsamında ele geçen eşyalara ve araca el konulduğu, olayla ilgili 8 kişi hakkında yasal işlem başlatıldığı bildirildi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Yurt dışına sevk edilen araçların yüklerini Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER