YURTAYDERden Gönül Elçileri projesine destek

YURTAYDERden Gönül Elçileri projesine destek


AMASYA (A.A) - Amasya Yetiştirme Yurdundan Ayrılanlar Derneği (YURTAYDER) Başkanı Özcan Sorhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan Gönül Elçileri projesine destek verdiklerini bildirdi.
     Sorhan, yaptığı açıklamada, gönüllülüğün, bir kimsenin maddi karşılık beklemeden başkalarının yaşamını iyileştirmek ya da toplum yararına, yalnızca içinden gelerek ve doğru olduğuna inanarak destek olması anlamına geldiğini söyledi.
     Gönül Elçileri projesinin, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamayı, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmeyi amaçladığını belirten Sorhan, şunları kaydetti:
     Toplumda dezavantajlı kesimler var. Bunların başında çocuklar, engelliler, yaşlılar ve kadınlar geliyor. Bu grupların iyiliği için herkesin yapabileceği bir şeyler var. Örneğin, dışarı çıkmakta güçlük çeken yaşlı bir kimsenin haftalık alışverişi yapılabilir. Bir müzik öğretmeni, kimsesiz bir çocuğa bir müzik aleti çalmasını öğretebilir. Ya da bir aile bir hafta sonu kahvaltısını yuvadaki çocuklarla beraber yapabilir. Üniversitedeki öğrenciler yurttan ve yuvadan kendilerine bir çocuk kardeş edinerek haftada bir gün onunla vakit geçirebilir. İnanıyorum ki hepimizin gönüllü olarak yapabileceği bir şeyler vardır.
    
     Muhabir: Cihan Okur
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber YURTAYDERden Gönül Elçileri projesine destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER