Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İzmire şube açacak


İZMİR (A.A) - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının ilk şubesini İzmire açacağı bildirildi.
     AK Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi Rıfat Sait, yazılı açıklamasında, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının ilk şubesinin İzmirde açılacağını, bunun için Alsancak Semtinde bir yer tutulduğunu kaydetti. Sait, Bu kurum daha çok yurt dışından gelip İzmirde okumakta olan Türk soylu öğrencilerle ilgilenecek. Ayrıca yurt dışındaki soydaş ve akraba topluluklarıyla yakın temas kurulacak, onların sorunlarıyla da ilgilenilecek dedi.
     Sait, İzmiri dışişlerinde önemli bir marka yapmak için çaba sarf ettiğini ifade ederek, önümüzdeki günlerde kurulacak olan Güney Doğu Avrupa (BALKAN) Ülkeleri Parlamentolar Asamblesi Sekretaryasının İzmirde olmasının beklendiğini bildirdi. Bunun için Kemeraltındaki eski parlamento binasının düşünüldüğünü belirten Sait, Bu iş sonuçlandığında İzmir, Balkanların merkezi olacak dedi.
     Rıfat Sait, Başbakan Erdoğanın katılımıyla sonbahar ayında İzmirde 1. Balkan Şurasını gerçekleştirmek istedikleri ifade ederek, bu toplantıya 12 Balkan ülkesinden devlet ve hükümet başkanlarının davet edileceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER