Yurtta kış

Yurtta kış -Erzurumda kar yağışı ve tipi nedeniyle 4 karayolu ulaşıma kapandı -Taşlıçay-Diyadin karayolunda 7 tırın yoldan çıkması sonucu ulaşımda aksamalar meydana geldi


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurumda 4 karayolu ulaşıma kapandı.
     Karayolları 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, kent genelinde etkili olan kar yağışı ve tipi ulaşımı olumsuz etkiliyor.
     İkizdere-İspir, Akşar-Gaziler-Karaurgan, Erzurum-Çat-Konaklı Kayak Merkezi ile Gaziler-Sarıkamış-Karaurgan karayolları kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.
     Karayolları ekiplerince, söz konusu yolların yeniden ulaşıma açılması için karla mücadele çalışması başlatıldı.
    
     -Ağrıda 7 tır yoldan çıktı-
    
     Ağrıda etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Taşlıçay-Diyadin karayolunun Balıkçı rampası mevkisinde 7 tır, kayarak yoldan çıktı.
     Kayan tırlar yolun bir bölümünü kapattığı için ulaşımda aksamalar meydana geldi. Bölgeye sevk edilen karayolları ekipleri, kayan tırları kurtarmak için çalışma başlattı.
     Ağrıdan Doğubayazıt ilçesine ulaşımı sağlayan karayolunun bir şeridi ulaşıma kapatıldı. Karayolları ekipleri, bölgede karla mücadele çalışması yapıyor.
     Yetkililer, bölgede kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığını belirterek, sürücülerin zincirsiz yola çıkmaması, mecburi kalmadıkça özellikle gece Taşlıçay-Diyadin karayolunu kullanmaları konusunda uyarıda bulundu.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız - Selahattin Kaçuru
     Yayıncı: Emine Konuk

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER