Yurtta kış

Yurtta kış -Tuncelide 45 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor


TUNCELİ (A.A) - Tuncelide kar yağışı nedeniyle 45 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.
     İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il merkezi ve ilçelerinde 17 Aralıktan itibaren kar yağışının etkili olduğunu belirtti.
     Kar yağışı nedeniyle 45 köy yolunun ulaşıma kapandığını bildiren Şimşek, İlimizde yoğun kar yağışı devam ediyor. Açtığımız köy yolları bir gecede kapanıyor. Ama buna rağmen çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. 8 ekibimiz karla mücadele çalışması yürütüyor dedi.
     Tunceli-Hozat arasında bağlantıyı sağlayan Demirkapı yolunda karla mücadele çalışması sırasında arıza yapan bir iş makinesinin ve aynı noktada mahsur kalan bir aracın ekiplerin çalışması sonucu kurtarıldığını bildiren Şimşek, Demirkapı yolunu ekiplerin çalışması sonucu ulaşıma açtıklarını belirterek, Fakat kar yağışı devam ediyor. Bölgede yoğun sis var. Zaman zaman çalışamıyoruz. Sise rağmen ekiplerimiz herhangi bir kazaya sebebiyet vermemek için çok dikkatli çalışıyor. Bu bizim görevimiz. Görevimizi severek yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan da sabır bekliyoruz. Kar yağışına rağmen hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu konuda yılmak yok diye konuştu.
     Hozattan Tunceliye giderken Demirkapı yolu Çığırlı mevkisinde aracıyla mahsur kalan Murat Yıldız (41) ise bölgeye Aralık ayında ilk kez bu kadar çok kar yağdığını söyledi.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER