Yurtta kış

Yurtta kış -Van, Bitlis, Hakkari ve Muşta 750 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı -Bitlis merkez, Tatvan ve Hizanda 2 gün, Mutki ilçesinde ise ilköğretim ve köy okullarında eğitime 1 gün ara verilirken, hamile ve özürlü ça


VAN (A.A) - Van, Bitlis, Hakkari ve Muşta etkili olan kar yağışı nedeniyle 750 köyle ulaşım sağlanamıyor. Bitlis merkez ile Tatvan ve Hizan ilçelerinde 2 gün, Mutki ilçesinde ise YİBO dışındaki ilköğretim ve köy okullarında eğitime 1 gün ara verilirken, hamile ve özürlü personele 2 gün idari izin verildi.
     Van İl Özel İdaresi Karla Mücadele biriminden alınan bilgiye göre, kentte dün sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı nedeniyle 124 köy yolu ulaşıma kapandı.
     Yetkililer, 11 ekiple yol açma çalışmalarının yürütüldüğünü belirterek, kiralama usulüyle ekip sayısını 15e çıkarmayı planladıklarını bildirdi.
     Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de, Van-Tatvan karayolunda ekiplerin aralıklarla yol açma çalışması yaptığını, Yüksekova-Şemdinli, Şemdinli-Derecik ve Van-Bahçesaray karayolunun Çatak yol ayırımından itibaren kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandığını bildirdi.
    
     -Bitlis-
    
     Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle 275 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu, yolların ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.
     Açıklamada, yoğun kar yağışından dolayı herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için Bitlis merkez ile Tatvan ve Hizan ilçelerinde 2 gün, Mutki ilçesinde ise lise ve Yatılı İlköğretim Bölge Okullarının dışında, ilköğretim ve köy okullarında eğitime 1 gün ara verildiği ve kent merkezinde çalışan hamile kadınlar ile özürlülere de 2 gün idari izin verildiği ifade edildi.
     Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise, kent merkezinde 1 metreye ulaşan kar kalınlığının, yüksek kesimlerde yer yer 2 metreyi bulduğunu belirtti.
     Yetkililer, karayollarında ulaşımın güvenli sağlanması için sürücülerin zincir takması yönünde uyarıda bulundu.
    
     -Hakkari-
    
     Hakkaride etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde 89 köy yolu ulaşıma kapanırken, Hakkari-Çukurca-Şırnak karayollarının da kar yağışı ve çığ nedeniyle ulaşıma kapandığı, karayolları ekiplerinin kapanan yolların ulaşıma açılması için çalışmalara başladığı bildirildi.
     Hakkari Belediyesi ise kapanan 15 mahalle yolu ile ana arterleri açmaya çalışıyor. Hakkari Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkilileri, kar kalınlığının 66 santimetreyi bulduğu kentte, yağışın yarın da sürmesinin beklendiğini kaydetti.
    
     -Muş-
    
     Muş İl Özel İdare Genel Sekreterliği Köy Yolları Şube Müdürü Fesih Çakır yaptığı açıklamada, il genelinde 262 köy yolunun ulaşıma kapandığını bildirdi.
     Ekiplerin sabah saatlerinde yol açma çalışmalarına başladığını ancak yüksek kesimlerde fırtına nedeniyle açılan yolların kısa sürede yeniden kapandığını belirten Çakır, Bu nedenle ekiplerimiz zor koşullarda çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşımızın bu konuda biraz sabırlı olmalarını istiyoruz. Kar yağışının durması halinde kısa sürede ulaşıma kapalı durumdaki tüm köylerimizin yolunu açacağız dedi.
     Karayolları 113. Şube Şefi Sulhattin Ömeroğlu ise, Muş-Bingöl Boğulan geçidi, Muş-Erzurum Seferek geçidi ve Muş-Bulanık Kazanan mevkisinde fırtına ve kar yağışından dolayı ulaşımda sıkıntı yaşandığını belirtti. Meteoroloji yetkilileri, kent merkezinde kar kalınlığının 40, yüksek kesimlerde ise 1,5 metreyi aştığını bildirdi.
    
     Muhabir: Ekip/Sıtkı Yıldız/Nail Kadırhan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER