Yurtta kış

Yurtta kış -Yoğun kar yağışının yaşandığı Kocaelide, Büyükşehir belediyesince alınan tedbirler ve çalışmalar sayesinde kapalı yol bulunmuyor


KOCAELİ (A.A) - Yoğun kar yağışının yaşandığı Kocaelide Büyükşehir belediyesince alınan tedbirler ve çalışmalar sayesinde kapalı yolun bulunmadığı bildirildi.
     Büyükşehir belediyesinden yapılan açıklamada, dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle gece başlayan küreme çalışmalarının sabaha kadar devam ettiği belirtildi.
     Özellikle kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımın aksamaması için kentin ana arterleri başta olmak üzere, tüm belde ve köy yollarında çift vardiya olarak çalışmalarını sürdüren ekiplerin çalışmaları sayesinde Kocaelinde kapalı yol bulunmuyor. Kocaeli Üniversitesinin (KOÜ) ve Tıp Fakültesi hastanenin yer aldığı Umuttepe Yolu ile Turizm merkezi Kartepe yolunun açık durumda olduğu belirtildi.
     Kentsel ulaşım açısından doğu-batı ekseninde yer alan D-100 ve D-130 Karayolları, kuzey-güney ulaşımı açısından ise başta Umuttepe Yolu olmak üzere 6 ana güzergahta ekipler 24 saat aralıksız çalışma yapıyor. Kentin her noktasına anında ulaşabilmek ve olası sorunları en kısa sürede çözüme kavuşturabilmek amacıyla kent genelinde 33 ana noktada ekipler görev yapıyor.
     Yetkililer, kar yağışı nedeniyle vatandaşların dikkatli olmalarını ve kar lastiği olmadan yola çıkılmaması uyarısında bulundu.
     Ayrıca vatandaşların şahsi araçları yerine toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri, kendi araçları ile yola çıkan vatandaşların ise yanlarında mutlaka zincir bulundurmaları gerektiği belirtildi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Atakan Çelik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER