Yurtta kış

Yurtta kış -Zonguldaka bağlı Alaplıda cadde ve sokaklardaki karı temizlemek için yollara deniz suyu döküldü


ZONGULDAK (A.A) - Alaplı ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle belediye, cadde ve sokakları deniz suyu dökerek temizledi.
     Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye ekiplerinin denizden itfaiye araçlarıyla çektikleri suyu, püskürterek kar temizleme çalışması yaptığını söyledi.
     Karla kaplı yolların deniz suyu ile yıkanarak temizlenmesinin iş makinelerinin yükünü azalttığını ifade eden Çimenoğlu, İtfaiye ekiplerine teşekkür ediyorum. Deniz suyu ile özellikle rampa olan bölgelerde yıkama yaparak yollardaki karı eritiyor. Çalışmalar kar yağdıkça devam edecek dedi.
     Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın da, ekiplerin deniz suyu ile 690 evler, Yeni siteler ve Tepeköy mahallelerinde karlı kaplı yolları yıkayarak açtığını belirterek, İtfaiye aracına ve su tankerlerine balıkçı barınağından deniz suyunu çekiyoruz. Deniz suyu ile ilçe merkezi başta olmak üzere mahallelerde rampa olan bölgelerde yıkama çalışması yaparak karlı yolları temizliyoruz. Bu çalışmaya, her gün devam edeceğiz. Yaptığımız çalışmanın iş makinelerinden daha iyi olduğunu düşünüyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER