Yurtta kış

Yurtta kış -Karsta kaçan hayvanlarını bulmak isterken kaybolan 7 kişi, jandarma ekiplerince kurtarıldı


KARS (A.A) - Karsta kaçan hayvanlarını bulmak isterken kaybolan 7 kişi, jandarma ekiplerince kurtarıldı.
     İl Jandarma Komutanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, kent merkezinde bir mezbahanede çalışan Öztürk Tarhan, Ömer Çalosin, Öner Çalosin, Ayhan Subaşı merkeze bağlı Ölçülü köyünden aldıkları büyükbaş hayvanı kesecekleri sırada ellerinden kaçırdı.
     Hayvanlarını bulmak için araziye çıkan 4 kişi, bir süre sonra karlı ve karanlık havada kayboldu. Arkadaşlarını bulmak için peşlerinden giden Önder Akbabaöz, Ahmet Şivan ve Ayhan Subaşı da kaybolunca durum jandarma ekiplerine haber verildi.
     Vatandaşların kaybolduğu bilgisini alan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü ekipleriyle arama çalışmalarına başladı.
     Aramaya katılan Jandarma İç Güvenlik Timi, İz Takip Köpek Timi ve Kars Ulusal Medical Kurtarma ekipleri, kaybolan 7 kişiyi bulundukları yerden 4 kilometre uzaklıkta buldu. Ekipler, 7 kişiyi karayoluna indirerek kar ambulansıyla Kars Devlet Hastanesine ulaştırdı.
     Bu kişilerden Ayhan Subaşı, Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilirken, diğer 6 kişi tedavilerinin ardından taburcu edildi.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Emine Konuk

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER