Yüzme

Yüzme -24. Boğaziçi Kıtalararası Yarışlarının Ankara seçmelerine 77 yüzücü katıldı -Seçmelerde, ABDnin Ankara Büyükelçisi Ricciardone de yarıştı


ANKARA (A.A) - Yüzmede 24. Boğaziçi Kıtalararası Yarışlarının Ankara seçmeleri yapıldı.
     Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından 14-15 Temmuz tarihlerinde İstanbul Boğazında düzenlenecek 24. Boğaziçi Kıtalararası Yarışlarının Ankara seçmeleri, Anıttepe Açık Yüzme Havuzunda gerçekleştirildi.
     14 yaş üstü yüzücülerin katılabildiği 800 metre serbest seçmelerinde, 16sı bayan toplam 77 kişi mücadele etti.
    
     -Büyükelçi Ricciardone de yüzdü-
    
     Seçmelere, ABDnin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone de katıldı. İlk seride mücadele eden 60 yaşındaki Ricciardone, yarışı 19.17lik derecesiyle tamamladı.
     Ricciardone, yarıştan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, sporla uzun süredir ilgilendiğini söyledi. Boğaziçi Kıtalararası Yarışlarına katılmayı uzun süredir istediğini dile getiren Büyükelçi Ricciardone, buna daha önce fırsat bulamadığını, ancak bu yıl yarışlara gitme konusunda ısrarcı olduğunu ve başaracağını ifade etti.
    
     -Seçmelerin sonuçları TMOKa gidecek-
    
     Ankara seçmelerinde yarışan yüzücülerin dereceleri, TMOKa gönderilecek.
     TMOK, Ankaranın yanı sıra İstanbul ve İzmirden gelecek dereceleri de değerlendirerek, 1200 kişilik yüzücü kontenjanını tamamlayacak.
     İlki 1989 yılında 4 bayan, 64 erkek sporcunun katılımıyla düzenlenen Boğaziçi Kıtalararası Yarışlarında bu yıl dünya çapında başarılı bir yüzücü de yarışacak. Yarışlarda, 1972 Yaz Olimpiyat Oyunlarında 7 altın madalya kazanarak tarihi bir başarıya imza atan Mark Spitz de mücadele edecek.
    
     Muhabir: Ülkü Parlakyıldız
     Yayıncı: Hüseyin Doğru

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER