YYÜde öğrenci senatosu kuruldu

YYÜde öğrenci senatosu kuruldu -Rektör Prof. Dr. Battal: -Böyle bir senato oluşumu bildiğim kadarıyla Türkiyede olmadığı gibi dünyada da yok


VAN (A.A) - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, aldıkları karar ile üniversitede öğrenci senatosunun kurulduğunu belirterek, Böyle bir senato oluşumu bildiğim kadarıyla Türkiyede olmadığı gibi dünyada da yok dedi.
     Rektör Battal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite yönetimi olarak öğrenci senatosu oluşumu için karar aldıklarını ve öğrenciler tarafından seçilen 24 temsilcinin katılımıyla öğrenci senatosu oluşturduklarını söyledi.
     Temsilcilerin, öğrencilerin yaşadığı sıkıntıları rahat şekilde senatoya sunabileceğini vurgulayan Battal, üniversiteyle ilgili alınacak kararlarda da temsilcilerin söz sahibi olacağını ifade etti.
     Battal, aldıkları kararın ardından 24 öğrenci temsilcisinin de katıldığı ilk senato toplantısını gerçekleştirdiklerini bildirerek, Böyle bir senato oluşumu bildiğim kadarıyla Türkiyede olmadığı gibi dünyada da yok diye konuştu.
     Senatoda, öğrencilerin kendi sorunlarını tespit etmesi ve çözüm önerilerini karar altına alabilmesinin sağlanacağını kaydeden Battal, şöyle konuştu:
     13 Fakülte, 4 yüksekokul ve 7 meslek yüksekokulundan birer temsilcinin katılımıyla oluşturulan senatonun ilk toplantısını yaptık. Bundan böyle öğrencilerimiz, kendilerini ilgilendiren konularda üniversitede söz sahibi olacak. Üniversiteyi öğrencilerle beraber yönetme, temsilcilere üst düzeyde yetki ve söz hakkı verilmesi bizim için önemliydi. Hiçbir üniversitede böyle bir oluşum olmadığı için diğer üniversiteler de bizi örnek alacaklar. İnşallah bundan sonra çok daha etkin görevler yapacağız.
     Öğrencilerin sorunlarını takip konusunda temsilcilere büro oluşturulacağına değinen Battal, amaçlarının öğrencileri geleceğe hazırlamak olduğunu dile getirdi.
     YYÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Murat Çakar ise öğrenciler ve konsey adına üniversite yönetimine teşekkür ederek, Türkiyede ve dünyada bir ilki yapıyoruz. İnanıyorum ki Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileri kendi sorun ve sıkıntılarını diğer üniversitelere nazaran daha şeffaf şekilde dile getirip bunlar için çözüm bulacaktır. Bu uygulamayla öğrencilerimiz kendilerini her alanda daha iyi ifade edecektir ve yönetime daha aktif katılacaktır diye konuştu.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber YYÜde öğrenci senatosu kuruldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER