YYÜ, VATBO ile buluştu

YYÜ, VATBO ile buluştu


VAN (A.A) - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), sivil toplum ve meslek odalarıyla bütünleşme amacıyla başlattığı buluşma toplantılarını sürdürüyor.
     YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, YYÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Murat Demirel ve dekanlar, yeni yapılan hizmet binasında VATBO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleriyle bir araya geldi.
     Üniversitenin bölgeye ciddi hizmet sunabilecek kapasiteye sahip olduğunu belirten Rektör Battal, sivil toplum örgütleri ile birlikte omuz omuza çalışmak istediğini vurguladı.
     VATBO ile zaman zaman birlikte çalıştıklarını açıklayan Battal, şöyle konuştu:
     Yeni bir ortaklığımız oluştu, Tekno-Kent. Bu projede çok uyumlu çalışıyoruz. Projeyi geliştirebilirsek karşılıklı talepleri alacağız. Amacımız, üniversite olarak sizin bizden istediğiniz her ne olursa olsun bilimsel araştırmalar gibi konularda size elimizden gelen desteği verebilmektir. Biz de sizden istediğimiz katkılar için rahatlıkla size gelebileceğiz. İktisat fakültesi ile yatırım yapılabilecek argümanları tespit edelim. Sosyologlarla sosyolojik çalışmalar yapalım ve bunları kentin gelişimi için kullanalım. Bilimsel temelli işler yapalım. Siz iş adamları olarak yatırımınızı doğru yapamazsanız başta bireysel sonrada toplumsal problemler çıkabiliyor. Bu anlamda biz üniversite olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız.
     VATBO Başkanı Feridun Irak ise YYÜnün 1982de kurulmasından bugüne ilk kez böyle bir toplantının yapıldığını ifade ederek, Bu toplantı bize onur verdi. Üniversitelerin sanayicilere, iş adamlarına, sivil toplum örgütlerine rehber olmadığı yerlerde sanayi ve ticaret gelişmez. Biz üniversite ile her türlü işbirliğine hazırız diye konuştu.
     Toplantının ardından VATBO Başkanı Irak, YYÜ yönetimine VATBOnun yeni hizmet binasını gezdirerek bilgi verdi.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber YYÜ, VATBO ile buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER