Zabıta ekiplerinden hileli pirinç operasyonu

Zabıta ekiplerinden hileli pirinç operasyonu -Dursunbeyde, boru hilesi olarak tabir edilen yöntemle kırık pirinçle kaliteli pirinci karıştırarak sattığı belirlenen kişiye, zabıta ekiplerince para cezası uygulandı (Foto


BALIKESİR (A.A) - Dursunbey ilçesinde, boru hilesi olarak tabir edilen yöntemle kırık pirinçle kaliteli pirinci karıştırarak sattığı belirlenen kişiye, zabıta ekiplerince 266 lira para cezası uygulandı.
     İlçeye kamyonetle gelen bir kişinin, 10 kilogramlık poşetler halinde pirinci 7 liradan sattığı ihbarını alan zabıta ekipleri, harekete geçti.
     Kaliteli olduğu gerekçesiyle satılan pirinçlerin ucuzluğunun dikkati çekmesi üzerine inceleme yapan zabıta görevlileri, 10 kilogramlık poşetleri incelediğinde ortasında kırık, çevresinde ise baldo pirinç olduğunu tespit etti. Pirinçlere el konurken, söz konusu kişiye para cezası uygulandı.
     Dursunbey Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Ergenç, pirinçte bu şekilde halkı aldatmaya yönelik yapılan satışlara ülkenin birçok yerinde sık rastlandığını belirterek, satıcıların bunun için boru hilesine başvurduğunu söyledi. Ergenç, boru hilesini şöyle anlattı:
     10 kilogramlık poşetlerin ortasına geniş bir boru yerleştiriliyor. Borunun içi kırık, çevresi ise az miktarda iyi kalitede pirinçle dolduruluyor. Daha sonra boru içinden çıkarılıp, poşet sıkıca bağlanıyor. Kırık pirinçler orta kısımda kaldığı için vatandaşlar sadece çevresindeki iyi kalitede pirinci görebiliyor. Ucuz diye aldanıp eve gittiklerinde, gerçeği görüyorlar ancak satıcılar bir daha aynı yere gelmiyor.
     Kamyonetteki pirinçlere el koyduklarını ve satıcıya 266 lira para cezası uyguladıklarını dile getiren Ergenç, vatandaşların bu şekilde satıcılara itibar etmemelerini istedi.
    
     Muhabir : Dursunbey / Zafer Akpınar
     Yayıncı : Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Zabıta ekiplerinden hileli pirinç operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER