Zabıta Haftası

Zabıta Haftası -Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Kurt, zabıta haftasını kutladı


GİRESUN (A.A) - Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Kurt, Zabıta Haftasının 186. kuruluş yılı dolayısıyla zabıta ekipleriyle bir araya gelerek Zabıta Haftasını kutladı.
     Kurt, Belediye Nikah Salonunda düzenlenen kutlama programında yaptığı konuşmada, zabıtaların halka karşı belediyeyi temsil ettiğini ve zabıtaların bu yönüyle belediyenin yüz aynası olduğunu söyledi.
     Zabıta ekiplerinin görevlerini en iyi şekilde yürütmeye çalıştıklarını ifade eden Kurt, Giresun Belediyesinde 49 zabıta görev yapmakta. Belediye içerisinde en fazla sıkıntıyla ve sorunla karşılaşan birimlerin başında zabıta gelir. Vatandaşlar zabıtaları polis gibi görmemektedir. Zabıta vatandaşlara karşı onurlu ve gururlu bir duruş sergilemelidir dedi.
     Kurt, zabıta ekiplerinin vatandaşlarla karşı karşıya gelmemesi ve vatandaşlarla tartışmaması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Zabıtalar zaman zaman vatandaşlarla karşı karşıya gelebilmektedirler. Öz eleştiri yapacak olursak zabıta ekiplerimiz vatandaşlara karşı belediyeyi temsil eden onurlu bir duruş sergileyemiyor. Zabıta memuru giyimiyle kuşamıyla dış görünüşüyle iyi bir duruş sergilemelidir. Bir zabıta memuru caddede elinde şapkasıyla sakız çiğneyerek yürümemelidir. Halka kendisini sevdirmesi lazım. Zabıta ekiplerimizin 186. yılını kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Orhan Topal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER