Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Özmen:

Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Özmen: 2 yıl içinde bölgede 73 milyon liraya yakın bir ekonomik hareketlilik oluşturduk


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Özmen, ajansın 2 yıl içinde bölgede 73 milyon liraya yakın bir ekonomik hareketlilik oluşturduğunu söyledi.
     Özmen, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, ajansın, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak ve Manisadaki yatırımcıya yıllık 20 milyon liralık mali kaynağı destek olarak verdiğini kaydetti.
     Esas aldıkları konunun, yenilikçi, bölgede önemli girişimleri başlatabilecek projelerin desteklenmesi olduğunu ifade eden Özmen, şöyle konuştu:
     Zafer Kalkınma Ajansının, bugüne kadar sürdürdüğü en önemli çalışma bölgeyi tanımak ve bölgenin ihtiyaçlarını ortaya koymaktır. Bölgeyi sahada araştırıp, yerinde görüp, analiz ederek yorumluyoruz. Sürekli yeni raporlar hazırlıyoruz. Son olarak bölgemizin maden potansiyelini ve ekonomiye kazandırılması konusunda Dumlupınar Üniversitesi işbirliğinde rapor hazırladık. Mermer, altın, nikel, bor gibi katma değeri yüksek zengin yer altı zenginliklerine sahip olan bölgemizin, bu potansiyeli ortaya koyması ve ekonomiye kazandırması yönünde strateji dokümanını oluşturduk. 2 yıl içinde bölgede 73 milyon liraya yakın bir ekonomik hareketlilik oluşturduk. Bu ekonomik hareketliliğin 36,5 milyon liralık bölümü ajansımız tarafından destek olarak sağlandı.
    
     -Yeni teşvik sisteminde ajanslara önemli görevler yükleniyor-
    
     Özmen, Zafer Kalkınma Ajansının bölgenin en önemli sorunu olan tanıtım konusunda da çeşitli çalışmalar yürüttüğünü anlatarak, şunları bildirdi:
     Bunların arasında bölgenin tüm özelliklerini anlatan yatırım portalı da bulunuyor. Türkçe ve İngilizce yayın yapan portal, yakında Arapça, Rusça ve Çince yayına başlayacak. Bu portal sayesinde bir çok yerli ve yabancı firma, Zafer Kalkınma Ajansı ile irtibat kurdu. Çoğu yabancı, 39 büyük firma bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Özellikle Zafer Havalimanının faaliyete geçmesiyle, hızlı tren ve otobanların tamamlanmasıyla bölge parlayan bir yıldız olacak. Yeni teşvik sistemi konusunda ajanslara önemli görevler yükleniyor. Teşvikten yararlanmak isteyenler, kalkınma ajansına müracaatta bulunacak ve süreç ajans tarafından yürütülecek.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Özmen: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER