Zeytin sektörü 2023e giden yolu Gürede

Zeytin sektörü 2023e giden yolu Gürede konuşacak -Türk zeytin sektörü, 2023 yılında 3,8 milyar dolarlık ihracat hedefinin yol haritasını Gürede yapılacak panelle çizecek


BALIKESİR (A.A) - Türk zeytin sektörü, 2023 yılında 3,8 milyar dolarlık ihracat hedefinin yol haritasını, Edremite bağlı Güre beldesinde yapılacak panelle çizecek.
     Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği ve Türkiye İhracatçılar Meclisince düzenlenen, 2023 Yılı İhracat Hedefleri Çerçevesinde Zeytin ve Zeytinyağı Sektörü paneli yarın Gürede gerçekleştirilecek.
     Özellikle son 10 yılda yapılan yatırımlarla zeytin ağacı varlığının 90 milyondan 170 milyona ulaştığı Türkiyede sektör, yakın gelecekte sofralık zeytin ve zeytinyağı üretiminde dünya ikinciliğine ulaşmayı hedeflerken, 2023 yılında 3,8 milyar dolar ihracat hedefinin yol haritasını Güredeki panelle şekillendirecek.
     Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili ve Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nedim Güreli, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı Dr. Mustafa Tanın yanı sıra zeytincilik sektörüne büyük yatırımlar yapan çok sayıda iş adamı ve önemli isimin katılmasının beklendiği panelde, tanıtım, sağlık, yatırım gibi birçok konu masaya yatırılacak.
    
     Muhabir: Emrah Elmas / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Zeytin sektörü 2023e giden yolu Gürede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER