Zihinsel engelli öğrencilere taşımalı eğitim

Zihinsel engelli öğrencilere taşımalı eğitim -Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğünün taşımalı eğitim uygulamasıyla zihinsel engelli 44 öğrenci araçlarla evlerinden alınarak eğitim gördükleri merkeze götürülüyor -Milli Eğitim Müdürü At


IĞDIR (A.A) - Emrah Kocabey - Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğünün taşımalı eğitim uygulamasıyla, zihinsel engelli öğrenciler, araçlarla evlerinden alınarak eğitim gördükleri merkeze götürülüyor.
     Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte taşımalı eğitimden yaralanan 44 zihinsel engeli öğrenci olduğunu, bu öğrenciler için devletin ciddi imkanlar sunduğunu belirtti.
     Ateş, her gün araçlarla eğitim aldıkları Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Eğitim İş Uygulama Merkezine taşınan engelli öğrencilerin öğlen yemeklerinin de karşılandığını söyledi.
     Öğrencilere merkezde kişisel beceri ve akademik eğitim verildiğine dikkati çeken Ateş, şöyle devam etti:
     Bu öğrencilerimizin okulda her türlü ihtiyaçlarını gideriyoruz. Öğrencilerimizi sabah evlerinden aldığımız gibi akşamda evlerine götürüp teslim ediyoruz. Burada önemli olan iki durum var. Bu hizmetler sosyal devlet ilkelerinin ne kadar geliştiğini görüyoruz. Çünkü engelliler konusu dezavantajlı bir durum. Diğer durum ise engelli bir çocuk sadece o ailenin çocuğu değildir. Bu ülkenin çocuğudur.
    
     -Engelli çocuk sahibi ailelerin yükünü paylaşmak lazım-
    
     Engelli çocuk sahibi ailenin yükünün paylaşılması gerektiğini vurgulayan Ateş, uygulamayla bu yükün alındığına inandıklarını söyledi. Ateş, şunları kaydetti:
     Bu anlamda Milli Eğitim Bakanlığı sosyal devlet ilkesini yerine getirip, bu öğrencilerimizin tamamını özel bir kurumda kendileri için ayarlanmış özel şartlar altında evlerinden alıp evlerine bırakarak ailelerin yüklerini paylaşıyor. Bu da bizim için mutluluk verici bir durum. Özellikle Iğdır gibi bölgelerde engelli olmak daha zor. Bu güzel durumun Türkiyenin bir ucunda yapılıyor olması devletin ne kadar iyi imkanlar sunduğunun en güzel kanıtıdır.
     Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Eğitim İş Uygulama Merkezinin sadece zihinsel engellilere tahsis edildiğini belirten Ateş, Okulda birçok engelli uzmanı branş öğretmenlerimiz var. Normal okuldaki gibi 30 kişiye bir öğretmen düşmüyor, 5 kişiye bir öğretmen düşüyor. Çünkü bunlar özel çocuklar bu çocuklar tüm ülkenin sahip çıkması gereken çocuklar dedi.
     Ateş, ailelerin verilen hizmetten memnun kaldıklarını belirterek, şöyle konuştu:
     Zaten engelli bir çocuğa sahip olmak bir aile için zor bir durum. Aileye devletin böyle bir hizmeti var. Çocuğunuzu sabah alıp akşam eve getireceğiz dediğimizde ailenin mutluluğu görülmeye değer bir mutluluk oluyor. Yani dedikleri şey bu sadece bize düşen yük değilmiş. Bu nedenle hizmetten çok memnunlar.
    
     -Okumayı öğrenen öğrencilerimiz var-
    
     Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Uzman Psikolog Hüseyin Işık da merkezlerinde eğitim gören öğrencilerin her sabah görevliler tarafından evlerinden alındığını söyledi.
     Merkezlerinde 13 branş öğretmeninin eğitim verdiğine dikkati çeken Işık, Buradaki öğrencilerimize özel eğitime ihtiyaç duydukları için özel şartları göz önüne alarak eğitim veriyoruz. Gereken hassasiyeti gösteriyoruz dedi.
     Işık, konuşmasını şöyle tamamladı:
     Veliler bu durumdan çok memnunlar, sürekli okula geliyorlar ve bizlere destek oluyorlar. Okul ve veliler işbirliği içerisinde eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Merkezimizde akademik eğitimin yanı sıra beceri eğitimi de veriliyor, el becerileri dersleri veriliyor. Bazen müzik eğitimi veriyoruz. Müziği dinlediklerinde iyi oluyorlar. Bazen öğretmenlerimiz çok zor durumda kalıyorlar. Çünkü iletişim kopukluğu yaşanıyor. Bundan dolayı öğretmenlerimiz sıkıntı yaşıyabiliyorlar. 44 öğrencimiz arasında okumayı öğrenen öğrencimiz oldu. Bu verdiğimiz eğitim öğrencilerimiz için çok faydalı oldu.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Zihinsel engelli öğrencilere taşımalı eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER