Ziraat mühendisi ve veterinerlerden ZMOya ziyaret

Ziraat mühendisi ve veterinerlerden ZMOya ziyaret


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfada görev yapan çok sayıda ziraat mühendisi ve veteriner hekim, Ziraat Mühendisleri Odasını (ZMO) ziyaret etti.
     ZMOdan yapılan açıklamaya göre, söz konusu heyette bulunan mühendis ve veteriner hekimden oluşan 60 kişilik heyet, bir süre oda başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Rıza Öztürkmen ile görüştü.
     Heyet, TARGEL Projesi kapsamında göreve atanan mühendis ve veteriner hekimlerin kadro geçişlerindeki farklılığı dile getirerek, sorunun giderilmesi için ZMOdan girişim talebinde bulundu.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen ZMO Başkanı Öztürkmen, şunları kaydetti:
     Bu veteriner ve mühendis meslektaşlarımız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine kadrodan yararlanmak için dilekçe vermelerine rağmen, belirtilen tarihten önce göreve başlamış olma şartından dolayı ilgili örnekler gösterilerek kabul edilmemiş ve bu konuda milat olan 4 Haziran 2011 sonrası başvuran kabul edilmemiştir. Bu konuda bazı il ve müdürlükler esnek davranmış ve kabul görmeyen veteriner ve mühendis meslektaşlarımız mağdur olmuşlardır. Çanakkale, Konya ve Diyarbakırdaki il müdürlükleri söz konusu tarihinden sonra göreve başlayan personelin SGK girişlerini geriye dönük başlatarak, kadro almalarını sağlamıştır. Türkiye genelinde Mayıs 2011de 2 bin 600 kişi atanmış olup hepside kadroya geçmek için dilekçesini vermesine rağmen, yaklaşık bin 500 kişi kadrodan mahrum kalırken, diğer bin 100 kişi ise kadrosunu almıştır.
     Aynı yerde ve şartta çalışan veteriner ve mühendisler arasındaki farkındalığın giderilmesi için gayret gösterdiğini vurgulayan Öztürkmen, Şanlıurfa Milletvekili ve aynı zamanda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelikin söz konusu mağduriyeti gidermesini beklediklerini vurguladı.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Ziraat mühendisi ve veterinerlerden ZMOya ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER